CEDEVITA OBRANILA

Mršić uzeo prvi trenerski trofej: Ova publika je šesti igrač Zadra

19.02.2016 u 08:00

Bionic
Reading

Bivši košarkaški reprezentativac Veljko Mršić nakon nekoliko neuspješnih epizoda na mjestu glavnog trenera u Splitu, Vareseu i Ciboni osvojio je i svoj prvi samostalni trofej (kup ili prvenstvo). U Zadru je pobjedom protiv domaćina s Cedevitom osvojio Kup Krešimira Ćosića

'Izuzetno mi je drago što smo Kup osvojili ovdje u Zadru pred 85000 gledatelja. To je fenomenalna stvar', kazao je Veljko Mršić nakon pobjede Cedevite protiv Zadra (74:70) u finalu Kupa Krešimira Ćosića.

Cedevitin trener, koji je ljetos na klupi naslijedio Jasmina Repešu, nije skrivao zadovoljstvo nakon trećeg uzastopnog trijumfa njegove momčadi u Kupu, te četvrtog u povijesti kluba.

'Ova publika je šesti igrač Zadra. Daje im dosta snage i ovdje nije lako igrati. Ja sam puno puta s Cibonom dolazio ovdje kad smo bili veliki favoriti. Uvijek je tu bilo teško i puno puta smo izgubili', kazao je Mršić dodavši: Od početka smo se postavili autoritativno i kontrolirali smo cijelo vrijeme utakmicu. Ovdje nije lako dobiti. Ja to dobro znam i sretni smo.'

Kapetanu Miru Bilanu ovo nije prvi trofej s Cedevitom, no prvi je s njim kao kapetanom momčadi.

'Ovo mi je četvrti Kup, ali ovaj je specifičan. Prvi put ću ja podići pehar i to mi jako puno znači. Zahvalio bih se i čestitao cijelom stožeru, Upravi i svim svojim suigračima. Ovo je bila stvarno jedna prava finalna utakmica. Napravili smo točno ono što smo i željeli prije početka. Htjeli smo kontrolirati utakmicu svih 40 minuta i mislim da smo to uspjeli. Nismo dozvolili Zadru neku seriju od kojih oni žive, pogotovo u ovakvoj atmosferi. Pohvalio bih i njih. Stvarno su danas bili sjajni i odlično su vođeni. No, mislim da smo mi na kraju zasluženo pobijedili', zaključio je Bilan.

Premda je Zadar cijelo vrijeme bio blizu, Cedevita je odigrala pametnu utakmicu.

'Bili smo odlučni. Htjeli smo pobjedu i što je najvažnije, nismo imali crnih rupa. Nismo dozvolili da nam Zadar radi serije, kao što je to bio slučaj u dvije utakmice kad smo protiv njih izgubili ove sezone u ABA ligi. Danas je presudila velika koncentracija i velika želja', dodao je Fran Pilepić.

Trener Zadra Ante Nazor nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi.

'Ranije sam govori kako nam nedostaje iskustvo ovakvih utakmica i jasno malo više discipline. Pred kraj je trebalo jače braniti Mira Bilana, nismo uspjeli i to je teško vratiti, promašili smo i previše slobodnih bacanja. U ovakvim utakmicama u kojima praktički odlučuju i dva posjeda, nije bilo dovoljno koncentracije, kao ni kod skoka', kazao je Nazor.