KLADITE SE PAMETNO

Može li Split ponoviti čudo i u Odesi?

07.08.2014 u 10:41

Bionic
Reading

Split je na papiru trebao izgledao kao lagan zalogaj za Čornomorec, ali nakon prve utakmice Ukrajinci moraju nadoknaditi dva gola minusa, a kakvu su igru prikazali u Parku mladeži konačnim ishodom mogu biti i jako zadovoljni. Dvoboj u Odesi počinje u 18 sati

Raspoloženje nije mnogo popravila niti posljednja prvenstvena utakmica protiv Iljičevca iz Mariupolja koja je završila rezultatom 3-3. Za razliku od Splita koji je u Osijeku odigrao u jednom mješovitom sastavu, Čornomerec je protiv Iljičevca odigrao sa udarnom momčadi.

Za početak najave spomenimo i podatak da će se današnja utakmica igrati na Čornomorecovom stadionu u Odesi, iako je Odesa bila poprište sukoba, ali se situacija stabilizirala.

Dvoznak.com

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje


U najavi današnje utakmice trener Roman Grigorčuk najprije se osvrnuo na poraz u Splitu za koji je pokušao pronaći opravdanje:

'Imali smo objektivnih problema koji su nas spriječili da u Splitu pokažemo pravu igru. Imali smo nekoliko ozlijeđenih igrača, neki su tek došli, momčad je bila neuigrana. To je sve nogomet, ali sada smo se našli u jako teškoj poziciji i biti će nam izuzetno teško dostići minus od dva gola. Međutim, nema govora o nekoj predaji, napravit ćemo sve ne bismo li prošli.'

Spomenuo je Grigorčuk ozljede koje ga more, a situacija neće biti mnogo bolja niti danas. Utakmicu će sigurno propustiti veznjak Sergej Nazarenko i napadač Vitalij Balašov, dok postoje minimalne šanse da se u konkurenciji nađe napadač Anton Šinder.

Veznjak Aleksij Gaj nešto je kazao i o atmosferi u momčadi:

'Naravno da atmosfera nije baš idealna s obzirom na posljednje rezultate, ali nema razloga unaprijed širiti defetizam. Mi moramo stvoriti mentalitet pobjednika i s takvim mentalitetom izaći u ovu utakmicu. Uz pomoć naših navijača ja sam uvjeren da možemo proći, bilo u 90 ili 120 minuta ili čak nakon jedanaesteraca koje ćemo također uvježbavati na treningu.'

U prvom susretu je sve otišlo na stranu Splita, no svjesni su i oni kako će teško biti ponoviti takvo izdanje. Priželjkuju zabiti barem jedan pogodak jer su uvjereni kako četiri ne mogu primiti.

'Moramo biti pametni. Naša prednost je velika, nije to lako stići ako zabijemo gol. Ne vjerujem da Vukoviću netko može zabiti četiri gola', rekao je gostujući napadač Erceg

Neće trener Matić puno mijenjati u odnosu na prvi susret, iako nema većih problema s kadrom. Izvan konkurencije je tek bek Rugašević.

'Na lijevi bok se vraća Glavina, a ispred njega će biti Erceg', otkrio je gostujući trener.

Iza centralnog napadača Bilića, biti će tako tri iznimna brzanca (Rog, Belle i Erceg) koji bi mogli kazniti visoki izlazak ukrajinske obrane. Bit će zanimljivo vidjeti kako će reagirati relativno mladi stoperski par Galović - Glumac pod pritiskom. Posao bi im trebali olakšati nešto iskusniji veznjaci Dujmović i Vidović.