DVOBOJ U KOPRIVNICI

Može li sjajni Toplakov Inter uzeti mjeru i Slavenu?

01.11.2015 u 11:10

Bionic
Reading

U posljednjem dvoboju 15. kola MAXtv Prve lige nogometaši Slavena nakon šest utakmica bez pobjede pokušat će svladati u Koprivnici Inter iz Zaprešića, najugodnije iznenađenje prvenstva...

Slaven je niz bez pobjeda prekinuo gostujućim slavljem u Kupu protiv drugoligaša Šibenika. Međutim, došlo je vrijeme i za pobjedu u prvenstvu s obzirom da su s pet bodova u zadnjih šest kola izgubili malo priključak sa sredinom ljestvice. U tom periodu najveći problem je predstavljala realizacija budući da su poentirali samo dvaput.

- Osvajanje sva tri boda naš su imperativ i vjerujem da ćemo u tome uspjeti. U prošlom kolu u vrlo važnoj utakmici u gostima kod Osijeka ostali smo nepobijeđeni i to je uz plasman u 1/4 finale kupa uspjeh kojeg želimo danas potvrditi. Još nisam odredio sastav koji će istrčati na koprivnički travnjak jer moram vidjeti što je s Gregurinom i Purićem koji su lakše ozlijeđeni, dok su ostali igrači spremni za nastup. Interovci su u vrlo dobroj formi, očekuje nas jako zahtjevna utakmica, ali vjerujem u našu pobjedu - optimist je trener Kopić.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Kako god riješi svoje nedoumice oko sastava, nekih prevelikih razlika ne bi smjelo biti. Kopić ustraje u svojih 4-3-3 (ili sličnim varijacijama) uz sličan profil igrača.

Na listi izostanaka je tek upitni Gregurina, no njegovo (ne)igranje uistinu ne bi smjelo imati velikog utjecaja na konačni rezultat.

Inter je pravi hit prvenstva. Bez poraza je zadnjih pet kola, iako ih ždrijeb u tom periodu nije mazio. Imali su čak tri gostovanja (Rijeka, Split), domaću utakmicu protiv Dinama...

Dobar prvenstveni niz su potvrdili i prolaskom u Kupu, iako nije bilo baš lako protiv drugoligaša iz Vinkovaca. No, Toplak je ostvario cilj - odmorio dio prvotimaca i osigurao prolazak dalje.

Danas u Koprivnicu gosti stižu kompletni i bez imperativa. Barem ne naglašenog iako će im svaki bod dobro doći. Naime, slijedi period u kojem će imati dosta problema s treninzima (loši uvjeti), kao i proljeće koje će gotovo sigurno odraditi bez najboljeg igrača i strijelca Nestorovskog (čeka ga transfer). Kako se ne bi u proljeće doveli u probleme u borbi za ostanak, poželjno je sada na jesen prikupiti što veći broj bodova.

U sustavu 4-2-3-1 ne bi smjelo biti nikakvih iznenađenja, tek su moguće sitne promjene u ofenzivi iza leđa makedonskog napadača. Ipak, one će biti stvar Toplakove procjene tko će mu u ovom trenutku biti od veće koristi, a ne zbog ozljeda/kartona.