ZATVARA SE NAJBOGATIJA TRŽNICA

Može li se zadnjih nekoliko sati dogoditi preokret oko Danija Olma? Dinamovi navijači još malo moraju strahovati

08.08.2019 u 09:52

Bionic
Reading

Dani Olmo je igrač od kojeg Dinamo očekuje rekordan transfer, ali španjolski nogometaš teško da će ovog ljetnog prijelaznog roka završiti u najbogatijoj ligi - Premiershipu

Mladi Španjolac igra svoju šestu sezonu u 'modrom' dresu', a svojim izvedbama, ne samo u Dinamu, nego i u mladoj reprezentaciji s kojom je osvojio Euro U-21, privukao je pozornost bogatih europskih klubova. Sve vodi prema tome da će Olmo ove sezone igrati negdje drugdje, a ne u Hrvatski Telekom Prvoj ligi.

I on je u razgovoru za španjolske medije par puta naglasio kako je vrijeme za novi iskorak u karijeri, iskorak u kojem nema mjesta za Dinamo.

Još ranije se spominjalo da je minimalna cijena koju Dinamo traži za svojeg dragulja 30 milijuna eura, a pisalo se i o iznosima od čak 50 milijuna eura. I ova prva svota, ukoliko se realizira bit će rekordan Dinamov transfer u povijesti, čak sedam 'milja' više od prelaska Marka Pjace u Juventus (23 milijuna eura).

No po svemu sudeći Olmo neće završiti u zemlji čiji klubovi isplaćuju najveće odštete i daju najveće plaće, riječ je o Engleskoj, jer tamo prijelazni rok završava već danas (8. kolovoza) u 18 sati.

Izvor: Promo fotografije / Autor: N.N.

Dobra je to vijest za ostale momčadi iz Europe, je kad Englezi zatvore prijelazni rok, ostali mogu licitirati za igrače bez straha da će se javiti neki engleski klub s nemoralnom ponudom, jer drugdje je tržnica s igračima otvorena sve do 2. rujna.

S jedne strane to nije dobro za Dinamo, jer po svemu sudeći engleski klubovi mogu isplatiti traženi iznos za Olma bez problema (spominjali su se Manchester United, Wolverhampton, Tottenham), a kad oni ispadnu iz igre bit će manja mogućnost licitiranja za Španjolca.

  • +12
Dinamo - Ferencvaros, 3. pretkolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

No s druge strane dobro je to što sada Dinamo s Olmom može nastaviti napadati Ligu prvaka (zadnja utakmica play-offa na rasporedu je 28. kolovoza, ukoliko Dinamo prođe 3. pretkolo), a onda španjolskom veznjaku može ispuniti želja te ga se prodati u neki inozemni klub.

Iako se veliki Dinamovi transferi rade uvijek u tišini, i nije nemoguće da ovih zadnjih nekoliko sati dođe do preokreta te Olmo završi u Engleskoj, nekako sumnjamo u tu opciju. Najvjerojatnije ćemo ovog majstora još neko vrijeme gledati u Dinamu, barem do kraja europskih iskušenja u pretkolima.