JOŠ POSTOJI UZVRAT

Genijalnost Olma nije bila dovoljna; Mađari na Maksimiru prekinuli savršeni Dinamov niz

06.08.2019 u 21:55

Bionic
Reading

U prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka, na Maksimiru, pred 14.283 gledatelja, Dinamo i Ferencvaros su odigrali 1:1

Dinamo je u sezonu ušao na sjajan način sa šest pobjeda u isto toliko utakmica, u Superkupu je pala Rijeka, u Europi su upisana dva trijumfa protiv Saburtala, a u prvenstvu je hrvatski prvak isto bio maksimalan u prva tri kola.

No taj niz je stao. Ferencvaros je u prvih 90 minuta treće kvalifiakcijske runde pokazao koliko je neugodan i pred Bjeličinom družinom težak je zadatak da u uzvratu u Budimpešti pronađe način kako da sruši Mađare te ostane u igri za najbogatije klupsko natjecanje koje je i glavni cilj 'modrih'.

Dinamo je odmah krenuo prema golu mađarskog prvaka, a u tom periodu briljirao je Dani Olmo. Španjoalc je već u trećoj minuti snažnim udarcem na iskušenja stavio gostujućeg vratara koji je četiri minute kasnije bio nemoćan.

Naime, Oršić je u sedmoj minuti petom proigrao najskuplju Dinamovu zvijezdu koja je svojem čuvaru u naletu gurnula loptu kroz noge, izašla pred golmana i precizno pogodila suprotni kut. Kakav majstor, tribine su eksplodirale!

Izvor: Promo fotografije / Autor: N.N.

Iako je Ferencvaros imao posjed lopte na svojoj strani nije u prvih 45 minuta složio niti jednu ozbiljniju situaciju pred Livakovićem te su se gosti samo isticali grubostima i prekršajima.

S druge strane u redovima Dinama prijetili su još Leovac, Hajrović i Ademi, ali se na odmor otišlo s minimalnih 1:0.

I u nastavku je Dinamo prepustio inicijativu gostima koji su bili bezopasni, ali samo do 59. minute, a onda su zabili. Nguen je pucao desetak metara, obranio je odličnom reakcijom Livaković, a onda se lopta odbila na glavu Sigera. Lešković je izbio loptu, ali prekasno, jer je već prešla gol liniju.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Samo tri minute kasnije mogao je Dinamo vratiti prednost, ali mu je sreća okrenula leđa. Leovac je ubacio, loptu je promašio Siger, a Hajrović opalio i zatresao gredu...

U 68. Livaković zaprijetio je Zubkov, ali je naš reprezentativac bio siguran, a u 72. uzvratio je Dinamo preko Majera koji je malo ranije ušao, ali je njegov udarac prohujao pored vratnice.

U samoj završnici krenuo je Olmo, pokušavao je udarcima u 82. i 85., ali mu se svaki puta ispriječio čuvar mreže Dibusz. Sjajna prilika propala je i u 89., bilo je to štro ubacivanje Majera iz slobodnog udarca. Vratar gostiju promašio je loptu, do nje je došao Oršić i glavom pucao malo pored gola.

Završilo je 1:1, a to je rezultat koji daje prednost Mađarima zbog gola u gostima pa tako Ferencvaros ni pred svojim navijačima u uzvratu (13. kolovoza, 20 sati) ne treba srljati.

  • +12
Dinamo - Ferencvaros, 3. pretkolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

DINAMO - FERENCVAROS 1:1

DINAMO: Livaković - Stojanović, Lešković, Perić, Leovac - Ademi - Hajrović (Majer, 59), Gojak (Moro, 69), Olmo, Oršić - Petković (Gavranović, 76)

FERENCVAROS: Dibusz - Heister, Blažić, Dvali, Lovrencsics - Siger, Škvarka (Ihnatenko, 88), Kharatin - Zubkov, Signevič (Lanzafame, 78), Nguen (Civic, 83)

Liga prvaka

PAOK-Ajax2:2
APOEL Nikozija-Qarabag1:2
Dinamo Zagreb-Ferencvaros1:1
Club Brugge-Dinamo Kijev1:0
Crvena Zvezda-Kopenhagen FC1:1