LOKALNI DERBI

Može li Pamić u Puli pomrsiti račune Riječanima?

20.09.2015 u 10:54

Bionic
Reading

U nedjeljnom dvoboju 9. kola MAXtv Prve lige nogometaši Istre kao jedno od najugodnijih iznenađenja uvodnog dijela sezone pokušat će iznenaditi na domaćem terenu Rijeku te tako potvrditi svoje mjesto u gornjem domu ljestvice...

Nakon četiri remija Istra je u zadnjem kolu teško poražena na gostovanju u Spitu. Rezultatski glatko, baš kako je izgledalo i na terenu. Dobro je treneru Pamiću došla reprezentativna stanka kako bi igrači imali vremena 'preboliti' takvo loše izdanje. No, ako su igrači imali mir, on ga očito nije imao. Sve su glasnija nagađanja kako mu se bliži otkaz, možda i ne toliko zbog rezultata koliko zbog navodne loše komunikacije i odnosa s čelncima kluba. Stoga uoči Rijeke Pamić baš i nije bio raspoložen za razgovore. Pričali su uglavnom igrači...

'Nadam se pozitivnom rezultatu. Kao i u svakoj utakmici, ići ćemo na pobjedu. Ne sumnjam da ćemo imati podršku sa tribina kao i protiv Dinama, ako ne i veću,' jasan je bio Filip Kasalica koji će gotovo sigurno krenuti od prve minute, po prvi puta.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Ne bi ga Pamić još gurao u vatru da mu se nije ozlijedio napadač Nikolić. Sada baš i nema previše drugih opcija. Nije to jedini izostanak, zbog kartona su još out Zlomislić i Svraka, od ranije je ozlijeđen Vuković.

Lokalni novinari špekuliraju između sustava 4-2-3-1 i 3-5-2, no svi se u glas slažu kako Pamić neće previše riskirati. Svjestan kvalitete Rijeke neće se upuštati u otvoreno nadigravanje. Bilo bi to vjerojatno 'samoubojstvo'.

Pričalo se malo i o tradiciji koju bi domaćini rado srušili. Naime, Rijeku nisu pobijedili u posljednjih deset međusobnih susreta. S obzirom na lokalni rivalitet, nije to domaćim navijačima baš najdraža činjenica.

Nakon nešto slabijeg ulaska u sezonu, Rijeka izgleda sve bolje. Obrana se konsolidirala pa za primljeni gol ne znaju već četiri utakmice. U posljednje dvije su proradili i napadači pa Osijek i Split nisu imali baš nikakvih izgleda.

'Uvijek su te utakmice pune tenzije i očekivanja. Konačno smo se okupili, reprezentativci su se vratili bez ozljeda što me veseli. Pokušat ćemo u nekoliko treninga do utakmice pronaći momčad koji će istrčati sa željom i motivom da dođe do novih bodova. Ako ne budemo na 120 posto imat ćemo problema,' u startu je rekao trener Kek.

Gostima zbog kartona neće u rosteru biti veznjak Bradarić i stoper Samardžić, no za njih imaju adekvatne zamjene. Sustav bi trebao biti 4-3-2-1, a na lijevom boku se očekuje novo pojačanje i debitant Zuta.

'Odradio je dva-tri treninga s nama i to predstavlja mali problem. Ali ako bude trebalo siguran sam kako će biti sposoban odraditi zadatke,' otkrio je gostujući trener.

U konkurenciju su se još vratili Jugović i Moises, no pitanje je hoće li na njih Kek računati od prve minute. Izrazio je skepsu po pitanju njihovog stanja i spreme pa je vjerojatnije kako će imati ulogu jokera s klupe. Tamo će biti i albanski napadač Balaj kojeg je Slovenac Bezjak očito izbacio iz početnog sastava.