susjedi traže izbornika

Može li ovaj švedski trener uzeti posao Robertu Prosinečkom?

12.12.2017 u 21:28

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine još uvijek nema izbornika. Čelnici saveza razgovarali su i s Robertom Prosinečkim, Fatihom Terimom, a sada se pojavilo i ime Šveđanina Svena-Gorana Erikssona

Švedski trener Sven-Goran Eriksson pred svojim je medijima izjavio kako mu je agent ponudio opciju preuzimanja klupe reprezentacije Bosne i Hercegovine.

'Nikad nisam razgovarao s ljudima iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, ali me moj agent nazvao i ponudio mi posao na klupi te reprezentacije. Znam da imaju dobru momčad i puno igrača koji igraju u dobrim klubovima, između ostalog, u Italiji i Bundesligi. Ipak, nisam se previše zamarao tom pričom jer nisam dobio nikakvu konkretnu ponudu', izjavio je Eriksson.

>> Prosinečki otkriva zašto strahuje za Hrvatsku, a ima i važan savjet za predsjednika HNS-a

Otkrio je Eriksson kako BiH ima dobru reprezentaciju i da bi preuzimanje 'zmajeva' bio veoma zanimljiv zadatak.

'Znam da BiH ima odličnu reprezentaciju. U posljednjem ciklusu nisu izborili plasman na Svjetsko prvenstvo i s obzirom na igrače koje imaju, to bi bio zanimljiv zadatak. Ipak, teško je govoriti o tome jer se još uvijek nije ništa pričalo'.

>> Umjesto Prosinečkog BiH dovodi još uglednijeg izbornika!?

U svojoj dugačkoj trenerskoj karijeri Eriksson je vodio brojne klubove a to su Degerfors, Göteborg, Roma, Benfica, Fiorentina, Sampdoria, Lazio, Manchester City, Leicester, Guangzhou, Shanghai, a posljednji angažman imao je u Shenzhenu.

Zanimljivo, Šveđanin je vodio i tri reprezentacije - Englesku, Meksiko i Obalu Bjelokosti.

Osim Erikssona, kao kandidata za klupu BiH spominjao se i naš Robert Prosinečki te Fatih Terim. S time da su njih dvojica i obavili preliminarne razgovore oko mogućeg angažmana.