LIGA PRVAKA

Može li Ibro pokvariti Henryjev oproštaj od 'topnika'?

15.02.2012 u 10:50

Bionic
Reading

Večeras se igraju još dvije utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka. Na San Siru gostuje Arsenal, dok Benfica gostuje u Rusiji kod Zenita

Najbogatije klupsko nogometno natjecanje nastavlja se danas s još dvije utakmice osmine finala. Na San Siru se igra možda i najveća utakmica ovog kruga natjecanja, u kojem Milan dočekuje londonski Arsenal. Talijani imaju sedam naslova, uz još pet odigranih finala, dok se Arsenal ponosi - samo jednim nastupom u finalu. Međutim, Milan se ne može pohvaliti nastupima protiv Engleza u posljednja tri nastupa u Ligi prvaka jer po 'crveno-crne' kobni su bili Arsenal, Manchester United i Tottenham.

'Topnici' su u tri dosadašnja ogleda s Milanom upisali dva remija (jedan je bio u prijateljskoj utakmici) te jednu pobjedu, što znači da su još uvijek - nepobjedivi. Uz sve to, Milan u posljednjih šest utakmica ima tri pobjede, dva poraza i jedna remi, a bode u oči i podatak da je u dvije domaće utakmice ostao bez pobjeda.

Arsenal je pak u zadnje četiri utakmice upisao tri pobjede i jedan remi, pa je dojam da je Wengerova momčad u boljoj formi.

Vesele se u Milanu što će večeras moći računati na 'grubijana' Ibrahimović, koji zbog udaranja suparnika ne igra u talijanskoj Serie A, ali s obzirom na podatak da Ibro u europskim natjecanjima nije osvajao trofeje - ne ide im u prilog. Naime, prgavi Šveđanin igrao je i u Ajaxu, Juventusu, Interu i Barceloni, a ni s jednim klubom nije uzeo naslov u Europi.

'Topnici', kojima se sastav u odnosu na vrijeme kada su izbacili Milan (nemaju ni Fabregasa ni Adebayora), bitno promijenio - uzdaju se u Thierryja Henryja koji se nakon ove utakmice vraća u svoj američki klub iz kojeg je u London stigao na posudbu.

U drugoj utakmici dana, portugalska Benfica ide na noge Zenitu, u 'smrznuti' St. Peterburg. Portugalci su se pokazali premostivom preprekom za Spallettijev sastav jer u skupini su izbacili Porto. Međutim, lisabonski 'orlovi' u puno su boljoj formi od Porta jer su u seriji od 11 pobjeda, a u 34 utakmice ove sezone izgubili su samo jednu.

Prema tome, najveći neprijatelj Portugalcima mogla bi biti hladnoća jer se najavljuje minus 15°C. Dvoboj u Rusiji igra se u 18 sati po srednjeeuropskom vremenu, dok se u Milanu igra od 20.45 sati.