KAKO JE TO DOPUSTIO?

Mourinhu dolazi kraj u Chelseaju, samo iz jednog razloga!

04.10.2015 u 14:10

Bionic
Reading

Iako je Jose Mourinho preživio na klupi londonskog kluba nakon poraza od Southamptona u subotu, jasno je da s momčadi koju je složio za ovu sezonu neće još dugo opstati na Stamford Bridgeu...

Portugalski stručnjak već je ove sezone skupio više poraza nego u cijeloj prošloj, a navijači Chelseaja ne pamte tako loš start u Premiershipu njihovog kluba. Porazi od Manchester Cityja, Crystal Palacea i u subotu od Southamptona jasno pokazuju da ništa u momčadi ne štima, a to je potvrđeno i na europskom nivou protiv Porta.

Jose Mourinho već je jednom potjeran iz Chelseaja usred sezone i Roman Abramovich može se pohvaliti da je čelnik kluba koji je to jedini napravio, a sada Portugalcu prijeti isti scenario. Iako brod tone nezaustavljivo, Special One nema namjere sam dati otkaz.

'Nema šanse da ću se povući. Postoje treneri na svijetu mog nivoa, ali ne i bolji,' samouvjereno je ustvrdio nakon utakmice u subotu u kojoj je Southampton nadigrao njegove izgubljene zvijezde na Stamford Bridgeu.

Mourinho je u nedjelju 'preživio' sastanak s Ambramovichem i opstao na klupi, no pitanje je dokada, jer ova momčad Chelseaja ne obećava visoki plasman u Premiershipu, a zimski siječanjski rok je predaleko.

Jose je ove sezone napravio samo jednu pogrešku i skupo će ju platiti. Zaboravio je da u Engleskoj trener ima ulogu i menadžera te da se mora ozbiljno baviti kadrovskom politikom preko ljeta. Zavaran titulom prošle sezone zaključio je da ima momčad koja može vladati još dugo na Otoku, no igrači s godinama gube svoju moć i to se upravo događa Chelseaju.

Mourinho je doveo tijekom ljeta otpisane napadače Barcelone i Manchester Uniteda, Pedra i Falcaa koji ne mogu napraviti razliku na terenu. A obranu nije dirao i to je bio katastrofalni gaf. Branislav Ivanović dopušta ove jeseni da ga krila prelaze kako žele, a John Terry ispada smiješan u mnogim duelima. Chelsea je jedan od klubova s najviše primljenih golova ove sezone u Premiershipu i Mourinho ne može učiniti ništa po tom pitanju, jer su oni plod pada moći njegovih isluženih braniča. To je situacija u kojoj Joseu nema spasa i samo je pitanje koliko će još dugo trajati. Ljetni transfer rok presudit će slavnom treneru...

Chelsea 1-3 Southampton

Posted by OurMatch.net on 3. listopad 2015