ČUDO U MADRIDU

Mourinho poražen doma nakon devet godina

02.04.2011 u 22:12

Bionic
Reading

Nogometaši Sporting Gijona napravili su veliku senzaciju svladavši u 30. kolu Primere na Bernabeu Real Madrid s 1:0, te se tako 'kraljevski klub' vjerojatno oprostio od borbe za naslov

Hrabri Baski su do pobjede došli pogotkom De las Cuevasa u 79. minuti, a taj pogodak je srušio upravo nevjerojatan rekord Josea Mourinha koji je nakon čak devet godina doživio prvi prvenstveni domaći poraz. Mourinho kod kuće nije gubio kao trener Porta, Chelsea, Intera i sada Reala,a 'srušio' ga je maleni klub iz Gijona. Zadnji poraz Mourinho je doživio još kao trener Porta 23. veljače 2002., kada je u Portu slavila također 'malena' Beira Mar.

'The Special one', kako su ga prozvali engleski mediji, i prije poraza od Sportinga nekoliko je puta opasno 'visio'. No, svaki put se izvukao. U kolovozu 2002. godine Porto je remizirao s Belenensesom 2:2 izjednačivši u 97. minuti golom Edgarasa Jankauskasa. U prosincu 2006. godine Chelsea je na Stamford Bridgeu izvukao bod protiv Arsenala golom Michaela Essiena u sudačkoj nadoknadi. U siječnju 2010. godine Inter je pobijedio Sienu 4:3 nakon što je do 88. minute gubio 2:3.

Poraz od Sportinga ne samo da je prekinuo Mourinhov niz već je po svemu sudeći označio kraj utrke za naslov španjolskog prvaka. Osam kola prije kraja prvenstva Barcelona ima velikih osam bodova prednost.

'Rekordi mi nisu važni. Jedino me zanimaju pobjede i bodovi. Nažalost, protiv Sporting nismo uspjeli. Gosti su se branili, branili i branili. Jednom su prešli centar, jednom su puknuli po golu i to je bilo dovoljno za pobjedu. Nogomet ponekad stvarno zna biti okrutan,' kazao je Mourinho, te dodao: Matematički Barcelona još nije osigurala naslov prvaka, međutim naš zaostatak je prevelik.'a.

U susretu 30. kola Španjolske lige Valencia je kao gost svladala Getafe s 4:2.

U atraktivnoj utakmici čak četiri pogotka postigao je Roberto Soldado (47,64,66,77), dok su strijelci za domaćine bili Manu (13) i Adrian Sardinero (88).

Poraz Reala od Gijona