portugalac se 'otvorio'

Mourinho otkrio razlog dolaska u Zagreb; može li mu se vjerovati?

25.03.2017 u 16:03

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak je igrala kvalifikacijski ogled protiv Ukrajine te pobjedom 1:0 napravila veliki korak prema odlasku na SP u Rusiju 2018. godine

Nakon gotovo dvije godine bez prisustva navijača u Hrvatskoj, reprezentacija je u petak u lijepoj navijačkoj atmosferi stigla do pobjede 1:0 nad Ukrajinom. A među 28.000 gledatelja bio je i portugalski stručnjak Jose Mourinho, koji je u petak, u društvu Predraga Mijatovića, stigao u Zagreb te bio gost HNS-a na spomenutoj utakmici.

No engleski a potom i hrvatski mediji pisali su da je Mourinho stigao u Zagreb dogovoriti transfer Ivana Perišića, ofenzivca milanskog Intera. Portugalac je na maksimirskom stadionu uistinu pratio ogled te imao VIP tretman, što smo mogli zaključiti i po policijskoj kontroli na ulasku u stadion.

>> Javio nam se Igor Štimac; evo što iskreno misli o dvoboju na Maksimiru

I dok je, recimo, i predsjednik HNS-a Davor Šuker morao napustiti vozilo kako bi ga policajci i policijski pas pregledali, Jose Mourinho ostao je sjediti na svom mjestu te tek pred liftom u svečanu ložu izišao iz automobila. S njime u društvu bio je i legendarni crnogorski nogometaš Predrag Mijatović.

Međutim, umjesto Perišića, koji, usput rečeno, na ovoj utakmici nije ni igrao zbog žutih kartona, Portugalac kaže da je došao (po)gledati ljepote Zagreba i družiti se s prijateljima.

'Nemam nekog skrivenog cilja, ovdje sam došao uživati u slobodnim danima. Posjetiti neke dobre prijatelje poput Mijatovića ili Šukera. Znam da svi misle da sam došao samo pogledati neke igrače, ali u današnjem nogometu ne trebate putovati negdje da biste vidjeli neke igrače, znam ih sve otprije. Došao sam samo kao netko tko se želi opustiti u lijepom vremenu, a ne kišnom kao u Manchesteru', rekao je Mourinho za HNTV, a prenosi Sportarena.hr.

Trener Manchester Uniteda nastavio je o Čačićevim izabranicima.

'Hrvatska je jako dobra momčad s odličnim i iskusnim igračima. Oni svi igraju u najvećim klubovima poput Real Madrida, Barcelone i Intera. Za mene nema dvojbe da će Hrvatska biti i na idućem Svjetskom prvenstvu', zaključio je Mourinho.

A da su engleski mediji na 'krivom putu', svjedoče i informacije iz Italije. Navodno je Inter izvjesio odštetu za Perišića od vrtoglavih 60 milijuna eura, što bi moglo odbiti bogate vlasnike Manchester Uniteda.

  • +16
Hrvatska - Ukrajina, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL