EKSKLUZIVNO ZA TPORTAL

Javio nam se Igor Štimac; evo što iskreno misli o dvoboju na Maksimiru

25.03.2017 u 12:12

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak je pobjedom 1:0 nad Ukrajinom napravila veliki korak prema osvajanju prvog mjesta u skupini i plasmanu na SP u Rusiji 2018. godine

Nakon prvog kruga u kvalifikacijskoj skupini I za odlazak na SP u Rusiju 2018. godine, hrvatska nogometna reprezentacija drži prvi mjesto, ali što je još važnije - i dominira u skupini.

Protiv Ukrajine, nominalno najvećeg suparnika, Hrvatska je odigrala odlično prvo poluvrijeme te za nijansu slabije drugo.

Iako nekoliko tisuća kilometara udaljen, s velikom pozornošću dvoboj Hrvatske i Ukrajine gledao je i bivši izbornik Igor Štimac, danas trener katarske Al-Shahaniye.

>>Evo što je Srna rekao bivšim suigračima, Modrić i Mandžo poslali svima poruku!

'Utakmica je odigrana zrelo, uz potpunu kontrolu... Kalinić je bio maestralan, uz njega Modrić i Vida briljantni, a Mandžukić standardno dobar. S time da moram naglasiti njegov izuzetan defenzivni učinak. I zato je šteta što nije zabio nakon ukradene lopte', prenio je svoje dojmove Igor Štimac.

Bivši hrvatski izbornik spomenuo je još jedan detalj, koji je i on osjetio, iako je jako daleko od Hrvatske.

'Treba svakako naglasiti prekrasnu podršku s tribina koja je evidentno naš 12 igrač. A kada je ovakvo ozračje, mi ne možemo podbaciti.'

  • +16
Hrvatska - Ukrajina, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dakle, Hrvatska je na pravom putu prema SP-u. No vašoj Al-Shahaniyi baš i ne ide, barem u rezultatskom smislu, najbolje. Naime, od preuzimanja ovog kluba početkom siječnja, u deset utakmica Al-Shahaniya ima pet remija i pet poraza. No još uvijek nije u zoni ispadanja.

'Uvjeti za rad su savršeni, žele da ostanem s njima i iduću sezonu bez obzira na to što će biti na kraju ove. Jako smo unaprijedili rad i igru, a asistira mi Darko Dražić. Želja predsjednika je da im pomognemo stabilizirati momčad za naredno razdoblje, da se kvalitetnije nametnu u prvoligaškom društvu', pojasnio je Štimac te otkrio kako se u klubu radi bez pritiska.

  • +14
Hrvatski navijači na Maksimiru Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

'Bez obzira na rang natjecanja u idućoj sezoni, morat ćemo napraviti kvalitetnu selekciju kadra koji bi trebao ispuniti očekivanja za sljedeće dvije, tri sezone. Katrani su očekivali plasirati se na SP i sukladno tom su odlučili smanjiti broj klubova u prvoj ligi s 14 na 12, no kako su izgledi plasmana jako mali (gotovo izgubljeni), očekuju se određene promjene po tom pitanju', zaključio je Igor Štimac.

Vjerujemo da i njemu u takvom okruženju odgovara raditi jer bez pritiska i s mogućnošću pravog odabira i stručnog rada, i znanje dolazi do izražaja.