'remont' na old traffordu

Mourinho krenuo u kupovinu: Za njega vam dajem 60 milijuna eura i Martiala!

15.05.2018 u 16:01

Bionic
Reading

Manchester United sezonu je završio na drugom mjestu engleskog prvenstva, momčad Josea Mourinha u subotu (19. svibnja) ima priliku još osvojiti FA Kup protiv Chelseaja, a onda će započeti dugo najavljivana čistka u svlačionici 'crvenih vragova'. Portugalac će se na početku fokusirati samo na jedno zvučno ime...

Izvori bliski treneru Uniteda tvrde kako je Jose Mourinho odlučan u svojoj namjeri da već sljedeće sezone vrati 'crvene vragove' na sam vrh ili barem ispred Manchester Cityja kojeg vodi Pep Guardiola.

Naime, najveće poniženje Mourinhu nije toliko činjenica da je njegova momčad drugoplasirana na tablici, problem je u tome što je ispred njega gradski rival City kojeg vodi nitko drugi nego Portugalčev najveći protivnik. O 'sukobima' na relaciji između Mourinha i Guardiole ne treba trošiti riječi, svaki je njihov dvoboj posebna priča.

Mourinhu je sada dosta, želi sljedeću sezonu 'srušiti' City i mrskog mu Guardiolu. No, za to će mu trebati poprilična svota novca, a to u Unitedu čak i nije problem. Dapače, desetak igrača odlazi s Old Trafforda, 'otvorit' će se i time nekoliko desetaka milijuna eura za kupovinu.

A Portugalac, barem tako tvrde oni upućeniji, na samom početku ima samo jednu želju. Za Garetha Balea spreman je ići na sve ili ništa, želi Velšanina u svojoj momčadi i točka. Situacija u Real Madridu je takva da su čelnici 'kraljevskog kluba' spremni prodati ga, no pitanje je za koji novac.

  • +9
Premier liga, Manchester City - Manchester United Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Mourinho je za Balea navodno poslao ponudu koju su u Madridu spremni razmotriti, a to je 60 milijuna eura u gotovini i francuski napadač Anthony Martial (22). Dojam je kako je taj poslovni prijedlog korektan, Real bi se riješio skupog i prečesto ozlijeđenog Balea, a za njega bi dobio fini novčani 'poguranac' i mladog napadača koji bi bio adekvatna zamjena za već 'potrošenog' Karima Benzemu.

Engleski i španjolski mediji uvjereni su kako će se oba kluba vrlo brzo naći, svima je u interesu da 'osvježe' svoje redove, a ovakvom zamjenom zadovoljni bi bili i na Old Traffordu i na Santiago Bernabeu. Ne bi bilo prvi put da uspješno surađuju, iako su igrači češće iz Manchestera odlazili put Madrida (Beckham, Ronaldo), no bilo je i obrnutih primjera (Di Maria)...