comandante rafa

Davio je Mandžu, u Brazilu nas je zavio u crno, a sada je spreman za svoj peti SP

15.05.2018 u 10:06

Bionic
Reading

Neuništivi meksički branič Rafael Marquez (39) sedam je godina bio stup obrane Barcelone, a od 2010. godine igrao je za NY Red Bull, Veronu te meksičke velikane Leon i Atlas. Od 1997. godine je standardni reprezentativac, sjećamo ga se sa SP-a 2014. godine u Brazilu kada nas je baš on uništio u pobjedi Meksika 3:1. Sad je spreman za svoje peto Svjetsko prvenstvo

Meksički izbornik Juan Carlos Osorio objavio je širi popis reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a na njemu se našao i nekadašnji defenzivac Barcelone, Rafael Marquez (39).

Na iznenađenje sportske javnosti Osorio je na širi spisak odlučio uvrstiti Marqueza koji u prošlih godinu dana baš i nije previše igrao. Nakon što je za Meksiko igrao na Kupu konfederacija prošle godine u javnost je procurila

Marquez je prošlog ljeta bio na Kupu Konfederacija, ali ubrzo nakon toga objavljeno je kako je u SAD-u pod istragom. Agencija za suzbijanje droga (DEA) povezivala ga je s nekim od najvećih meksičkih dilera, a navodno je i sam Rafa Marquez sudjelovao u organizaciji distribucije droge po SAD-u u Meksiku!

Jasno, Marquez je odmah demantirao da je uključen u sve to, ali istraga je još uvijek u tijeku. Bez obzira na sve čini se kako izbornik Osorio vjeruje da mu Marquez može pomoći na SP-u u Rusiji iako će uskoro proslaviti svoj 40. rođendan.

  • +24
Hrvatska - Meksiko 1:3, SP 2014. Brazil Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ako se nađe u avionu za Rusiju za iskusnog Marqueza će to biti čak peto Svjetsko prvenstvo. Debitirao je za Meksiko još u Japanu/Koreji 2002. godine, a standardan je bio potom i 2006., 2010. i naravno, 2014. godine. Prije njega to su samo uspjeli uraditi Lothar Matthaus, Gigi Buffon i njegov sunarodnjak Antonio Carbajal.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Hrvatska ga ne pamti po dobru, bio je u sastavu Meksika koji nas je u Japanu 2002. godine pobijedio 1:0, a potom nas je u crno zavio i na SP-u 2014. u Brazilu. Zabio nam je tada kao kapetan Meksika Rafa Marquez za 1:0, nadskočio je desetak godina mlađe Ćorluku i Lovrena te glavom zakucao za vodstvo. Potom je neuništivi Rafa i asistirao Javieru Hernandezu Chicharitu za 3:0. Uz sve to je sjajno čuvao Mandžukića koji se u Recifeu nije naigrao...

Marquez je najavio kako će završiti igračku karijeru nakon SP-a u Rusiji, očito je da već zna da će se naći na konačnom popisu. Meksiko igra u grupi F s Njemačkom, Švedskom i Južnom Korejom.