I PJACA VAŽAN FAKTOR

Mourinho dogovorio najskuplji transfer u povijesti nogometa

21.07.2016 u 08:07

Bionic
Reading

Već se neko vrijeme nagađalo i pretpostavljalo da bi se francuski reprezentativac Paul Pogba mogao vratiti na Old Trafford

Po dolasku Josea Mourinha među 'crvene vragove', Manchester United počeo je mijenjati krvnu sliku svoje momčadi.

Dosad su dovedeni ovi igrači - Bailly, Powell, Blackett, Ibrahimović i Mkhitaryan, ali ovdje ne prestaje investiranje u momčad.

Prema pisanju francuskog L'Equipea - napokon je postignut dogovor o dovođenju Paula Pogbe. U transferu koji će ostati upisan kao najskuplji u povijesti nogometa. Dosad su najskuplji transferi bili Ronalda i Garetha Balea, koji su iz Uniteda odnosno Tottenhama odlazili u madridski Real, a cifre su se vrtjele oko 100 milijuna eura.

Naime, nakon što je Juventus odbio 101 milijun eura Manchester Uniteda, s Old Trafforda stigla je izdašnija ponuda - od 120 milijuna eura, a taj je iznos očito zadovoljio čelnike Juventusa, koji su odlučili dati papire Pogbi i omogućiti mu povratak među 'vragove'.

Naime, ovaj francuski nogometaš već je nosio dres Uniteda, od 2009. do 2011., nakon čega je preselio u Juventus.

Naravno, teško je povlačiti usporedbe, ali dojma smo da se Juventus nije želio upuštati u ovaj posao dok nije finalizirao posao s našim Markom Pjacom, možda još uvije ne toliko zvučnim igračem kao što je Pogba, no sigurni smo da je Pjaca na pravom putu da dostigne, pa i prestigne - Pogbine rezultate. S obzirom na to da su po stilu, ali i poziciji na kojoj igraju vrlo slični.