REALU TREBA POBJEDA

Mourinho će frustracije ispucati na 'šišmišima'?

04.12.2010 u 17:22

Bionic
Reading

Poraz od Barcelone bio je bolan, no ne i uznemiravajući za Josea Mourinha. Doduše, tako je Portugalac govorio nakon dvoboja, ali pravo ćemo stanje stvari vidjeti već u subotu, kada na Santiago Bernabeu dolaze 'šišmiši'

'Najteži mi je to poraz u karijeri, ali u pitanju su samo dva boda prednosti. Dakle, ništa nije odlučeno', bile su riječi Josea Mourinha nakon što se u ponedjeljak s punom mrežom otputio iz Barcelone. Prvu prigodu za popravljanje dojma Real će imati već u subotu kada će dočekati Valenciju, momčad koju također očekuju ispiti u Ligi prvaka.


Naravno, Mourinhu i Realu u ovom trenutku odgovara jedino pobjeda, jer u suprotnom dosadašnja četiri mjeseca truda i rada pala bi u vodu u samo šest dana. Kada bi se izostavila utakmica s Barcelonom, Real bi bio u poziciji apsolutnog favorita, što potkrepljuju i brojke - deset pobjeda i dva remija. Valencia je u dosadašnjih 13 kola upisala sedam pobjeda, tri remija i tri poraza, s time što s gostovanja u posljednjih pet utakmica imaju tek jednu pobjedu, i to u Kupu kralja protiv niželigaša Logronesa.

Otegotna okolnost po Mourinha jest izostanak Gonzala Higuaina, koji će morati i na operaciju, a upravo je on prošle sezone načeo Valenciu u pobjedi Reala 2:0.

U posljednjih pet međusobnih ogleda Real ima četiri pobjede, a Valencia jednu, no to u ovom trenutku nije važno, a jedino pitanje je koliko je Mourinho uspio osokoliti svoje igrače.

Prošlosezonska pobjeda Reala na Santiago Bernabeuu