JAVNOST ZGROŽENA

'Mourinha strpati u zatvor zbog toga što radi svom igraču!'

05.08.2016 u 18:24

Bionic
Reading

Iz Međunarodne udruge profesionalnih nogometaša FIFPro traže od Fife strogu zabranu metoda kojima Jose Mourinho pokušava primorati Bastiana Schweinsteigera na odlazak iz kluba, a glas je digao i predsjednik Bayerna...

Podsjetimo, portuglaski stručnjak čvrsto je odlučio da mu Schweinsteiger ne treba uoči nove sezone, a kako Nijemcu slučajno ne bi palo napamet ostati u Manchester Unitedu, potjerao ga je iz prve momčadi i primorao da trenira s rezervama.

Takav potez izazvao je burne reakcije svjetske javnosti, a glas je digao i predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

'Igrači će nakon ovog razmisliti žele li potpisati za Manchester United. U Bayernu se tako nešto ne može dogoditi,' poruka je Mourinhu iz Bavarske, a još žešći su u svojim kritikama predstavnici Međunarodne udruge profesionalnih nogometaša FIFPro.

'To je jasno zlostavljanje. Da se dogodilo u Sloveniji, Mourinho bi bio optužen i tražili bismo maksimalnu zatvorsku kaznu od tri godine. Mourinho postavlja loš primjer i trebalo bi ga odvesti na redovni sud,' izjavio je za BBC član FIFpro-a, slovenski odvjetnik Dejan Stefanovič.

Nakon svega 32-godišnji Nijemac zasigurno će napustiti Manchester, a upravo se povratak u Bayern spominje kao idealan scenario za nastavak karijere...