GLAVA U TORBI

MotoGP je dosad uzeo 25 života

23.10.2011 u 21:25

Bionic
Reading

Talijan Marco Simoncelli koji je u nedjelju poginuo na utrci u Maleziji 25. je motociklist koji je stradao na stazi od 1949. godine otkad je osnovan MotoGP

Strašan događaj zbio se u nedjelju na Velikoj nagradi Malezije kada je Talijan Marco Simoncelli doživio tešku nesreću u kojoj je smrtno stradao. Nažalost, moto sport često uzima svoj danak pa je tako Talijan 25. motociklist koji je ostavio život na stazi.

Britanac Ben Drinkwater već je u prvoj sezoni MotoGP-a stradao, a dvije godine kasnije čak trojica Talijana život su izgubila na stazi. Leslie Graham stradao je u utrci 1953. godine, a godinu dana kasnije poginuo je i Austrijanac Rupert Hollaus. Zatim su slijedile tragedije u kojem su život izgubili Roberto Colombo (1957.), te Australac Bob Brown (1960.).

Od pogibije Browna slijedećih devet godina nije bilo tragičnih događaja, sve do 1969. kada pogiba Bill Ivy. Nakon toga u slijedećih 20 godina poginulo je 13 motociklista.

Nažalost, moto sport spada u red opasnih i svaka trka je po život opasna. Ma koliko god tehnika išla naprijed te su danas vozači daleko sigurniji nego prijašnjih godina, tragedije se nažalost i danas događaju.