BAŠ NIKAD NE HODAJU SAMI

More Australaca očaravajuće bodrilo engleskog giganta

05.09.2013 u 15:57

Bionic
Reading

Liverpool je u sklopu svoje male svjetske turneje (Indonezija, Tajland...) gostovao i u Melbourneu gdje ga je dočekala atmosfera koju nisu mogli zamisliti niti u najluđim snovima

Momčad Brendana Rodgersa istrčala je na stadion Melbourne cricket ground i imala je što vidjeti. Na tribinama ih je dočekalo 95.446 ljudi, svi sektori bili su obojani u žarko crvenu boju. Kada je, kao na Anfieldu, s razglasa počela klupska himna You'll never walk alone na stadionu su razvijeni šalovi i zastave svih veličina skoro pa gušće nego kada je riječ o 'originalnim' Liverpoolovim navijačima. Stekao se dojam da za siroti domaći Melbourne Victory na tom golemom zdanju ne navija baš nitko.

Naravno, pjevačka izvedba baš i nije bila frenetična kao u Engleskoj, ali bila je možda i bolja. Iz aviona se vidjelo da su neki taj trenutak doslovno čekali godinama i nije lako precizno pjevati u trenutku u kojem vam se ispunjavaju snovi. Čak je i prekaljeni kapetan Steven Gerrard ostao impresioniran...

Ovoliko Liverpoolovih navijača u Europi se teoretski ne može naći na istom stadionu


Zaigrao je oporavljeni kapetan, ali i 'ptica selica' Luis Suarez kojemu svaki dvoboj za redse može biti i posljednji obzirom da je srcem već iz Liverpoola preselio u Ligu prvaka. Konačan rezulat na utakmici bio je 2:0 za Engleze (Gerrard i Aspas), a Liverpool turneju nastavlja dvobojem na Tajlandu u nedjelju nakon čega se vraćaju u Europu.

Iduće subote na Anfieldu će zaigrati protiv Olympiakosa, četiri dana kasnije u Oslu kod Valerenge, a subotu nakon toga protiv Celtica u Dublinu. Službeno otvaranje sezone slijedi 17. kolovoza kada u crveni hram dolazi Stoke City.

Gerrardov gol raspametio je Australce, a Aspasov kao da je rastužio Suareza. Čudan svat...