OVO GRANIČI S LUDOŠĆU

Morbidan ritual UFC-ovog izazivača za titulu prvaka; prije svake borbe odlazi u šumi gdje je pronašao obješenog čovjeka i onda...

18.09.2020 u 16:53

Bionic
Reading

Još nešto više od tjedan dana preostalo je do borbe karijere UFC-ovog poljskog poluteškaša, Jana Blachowicza. 26. rujna na Fight Islandu borit će se protiv Dominicka Reyesa za titulu prvaka, a prije nego što otputuje u Abu Dhabi će odraditi svoj ritual. A to je dodir užeta čovjeka kojeg je prije nekoliko godina pronašao obješenog

Blachowicz je nešto o tome ispričao u najavnom serijalu borbe, koji je odradio za poljske medije. Njima je isto tako otkrio kako je pred UFC-ovim kamerama tu priču ispričao nekoliko puta, no da ona nikad nije iskorištena u materijalima.

Za pretpostaviti je kako im je zvučalo previše morbidno za 'rime time' sportsku publiku, posebno na mreži kao što je ESPN ili FOX, s kojim je UFC do pretprošle godine surađivao, piše Fight Site.

Dogodilo se to prije nekoliko godina, dok je šetao šumom sa svojim psima. Ispričao je kako je u jednom trenutku vidio čovjeka koji mu stoji okrenut leđima, ali da u početku nije reagirao sve dok nije vidio da se ovaj ne pomiče. Kad mu je prišao, vidio je uže oko njegovog vrata. Prišao je i provjerio stanje, odnosno uvjerio se da je mrtav, nakon čega je pozvao policiju. Dok je čekao davanje vlastite izjave, dogodila se neobična situacija.

'Policajac me je pitao želim li dio užeta ponijeti kući. Pitao sam ga zašto, da bi mi on rekao da je to za sreću. Ispričao mi je kako su prije ljudi vjerovali da, kad pronađeš obješenog čovjeka, trebaš uzeti njegovo uže jer će ti donositi sreću. Provjerio sam na internetu i uvjerio se u njegove tvrdnje. Uže nisam uzeo, ali prije svake borbe dođem na ovo mjesto i dotaknem to uže, koje i dalje visi na istoj grani. Otkako to radim imam 90 posto uspješnosti', ispričao je Jan.

Borci imaju različite rituale, običaje i amajlije, no ovo je svakako jedna koja se po apsolutno svemu razlikuje od drugih. Vidjet ćemo hoće li Blachowiczu i dalje ova rutina donositi efekta.