NHL DOIGRAVANJE

Montreal svladao Boston i stigao do prednosti

07.05.2014 u 09:35

Bionic
Reading

Uspješni su bili domaćini u trećim utakmicama polufinala konferencija hokejaške NHL lige. Montreal je slavio protiv Bostona, a Minnesota protiv prvaka Chicaga...

Montreal je zadržao break prednosti u utakmici protiv najbolje momčadi regularnog dijela sezone – Bostona. Canadiensi su pred svojim navijačima slavili s 4-2, čime su poveli s 2-1 u seriji do četiri pobjede.

Mreže su mirovale prvih 10 minuta, a potom je Tomas Plekanec zabio za vodstvo domaćina. Četiri minute kasnije P. K. Subban je povisio na 2-0, a potom je u 14. minuti druge trećine Dale Weise, asistent kod drugog gola, praktički riješio pitanje pobjednika.


Boston je nakon toga postigao dva uzastopna gola u 18. minutama druge i treće trećine, ali do kraja ipak nije uspio poravnati. Štoviše, nakon smanjenja na 2-3 Bruinsi su izvadili golmana što je iskoristio Lars Eller i zabio u praznu mrežu za konačnih 4-2. Spomenimo i da su na susretu dosuđena tek dva isključenja na dvije minute, po jedno sa svake strane.

Idući susret na rasporedu je u subotu.

Nakon dva poraza u prve dvije utakmice hokejaši Minnesote smanjili su zaostatak za aktualnim prvacima NHL lige Chicagom uvjerljivom 4-0 pobjedom.

Pogodaka na tom susretu nije bilo u prvih 40 minuta, a potom je Erik Haula konačno probio gostujuću obranu i vratara Crawforda. Bio je to samo početak, jer je Minnesota do kraja zabila još tri pogotka, od kojih je dva upisao Mikael Granlund. Preostali je zabio Zach Parise. Na utakmici je, zanimljivo, bilo svega 37 udaraca prema vratima obiju momčadi.

Četvrta utakmica, ponovno kod Minnesote, igra se u subotu.

NHL

Doigravanje

Montreal - Boston 4:2
trenutni rezultat 1:3 sljedeća ut. 8.5.sljedeća ut. 10.5.
Minnesota - Chicago 4:0
trenutni rezultat 1:2 sljedeća ut. 10.5.