NHL DOIGRAVANJE

Montreal si protiv New Yorka 'produžio život'

28.05.2014 u 09:03

Bionic
Reading

Hokejaši New York Rangersa nisu iskoristili prvu 'meč-loptu' za plasman u veliki finale NHL lige. U petoj utakmici finala Istočne konferencije poraženi su u gostima kod Montreala sa 7:4

Rangersi, međutim, i dalje vode u seriji s 3:2, pa će novu priliku za osiguravanje ulaznice za finale Stanley Cupa imati u četvrtak na svome ledu u Madison Square Gardenu.

Ovog je utorka Rangerse u Bell Centreu 'torpedirao' Rene Bourque s tri pogotka. Zanimljivo, u aktualnom je doigravanju 32-godišnji Kanađanin zabio već osam golova, a u cijeloj je regularnoj sezoni postigao samo jedan više.

Prvim Bourqueovim golom večeri Canadiensi su u sedmoj minuti druge trećine poveli s 4:1 i činilo se da je priča završena. Rangersi su, međutim, u nešto više od sedam minuta zabili tri gola i izjednačili na 4:4, ali onda se ponovno ukazao Bourque i s nova dva pogotka donio pobjedu Montrealu.

Osim njega, strijelci za Canadiense su bili i Alex Galchenyuk, Tomaš Plekanec, Max Pacioretty i David Desharnais, dok je za Njujorčane dva gola zabio Derek Stepan, a po jedan su pogodak postigli Rick Nash i Chris Kreider.

Spomenimo i da je Montreal posljednji put zabio sedam golova u jednoj utakmici doigravanja prije 22 godine.

NHL doigravanje, konferencijski finale:

Istok

Montreal - New York Rangers 7:4
(Rangersi vode u seriji s 3:2)