NEZADOVOLJNI QUEBEC

Montreal se ispričao navijačima zbog trenera koji ne govori francuski

03.01.2012 u 10:53

Bionic
Reading

Canadiensi se predstavljaju kao klub Kanađana koji govore francuski jezik, pa je dolazak trenera koji ne govori taj jezik uzburkao strasti u Quebecu

Montreal Canadiensi, najsupješnija momčad u povijesti hokejaške NHL lige, ispričali su se navijačima što su zaposlili trenera koji ne govori francuski jezik. Isprika glavnog menadžera Pierrea Gauthiera stigla je dva tjedna nakon angažmana Randyja Cunneywortha.

'Žao nam je ako smo uzrujali ljude jer to nam sigurno nije bila namjera', poručio je Gauthier, dodavši kako je Cunneyworth privremeni trener o čijem će se statusu raspravljati na kraju sezone.

Montreal se predstavlja kao klub Kanađana koji govore francuski jezik, što je i logično budući da dolazi iz Quebeca, jedine kanadske pokrajine u kojoj dominiraju francuski govornici. Prošla su desetljeća otkad su osvajači 24 Stanley Cupa posljednji put imali trenera koji ne govori francuski.

Prosvjede protiv Cunneywortha su pojačali i rezultati, budući da je pod njegovim vodstvom Montreal pobijedio samo jednom u sedam utakmica.