NEUSPJEŠNI LJETNI TRANSFERI

Modrić, Tevez, Kaka i ostali propali poslovi

08.09.2011 u 12:00

Bionic
Reading

Tevez u Interu, Modrić u Chelseaju, Bastos u Juventusu! Svi spomenuti transferi u medijima su se prikazivali kao zapravo gotov posao, no na kraju su igrači ostali gdje su i bili

Iako je ovo ljeto obilovalo velikim transferima, također se mogao primijetiti zamjetan broj navodno dogovorenih prelazaka u nove klubove koji se iz različitih razloga nisu dogodili. Ovo su najveća nogometna imena čije su transfer-trakavice punile novinske stupce ovoga ljeta...

Carlos Tevez, 27, napadač, Argentina
Matični klub: Manchester City
Potencijalni kupci: Inter, Corinthians
Odlazak koji se još početkom ljeta činio neminovnim nije se dogodio, a sve je govorilo drugačije. U momčad Cityja je stigao Agüero, kao jasna poruka da trener Mancini više ne računa na Teveza, a u isto je vrijeme igrač izrazio želju za odlaskom kako iz kluba, tako iz zemlje. Ipak, odštetni zahtjev od čak 45 milijuna eura nisu mogli isplatiti ni Inter ni Corinthians, a City je odbio sve alternativne modele poput posudbe.

Luka Modrić, 25, vezni igrač, Hrvatska
Matični klub: Tottenham
Potencijalni kupci: Chelsea, Manchester United
Najdulja i najbolnija trakavica prijelaznog roka, tijekom koje je Chelsea postupno povećavao ponude da bi na kraju došao do 40 milijuna funti i igrača po izboru. Iako je teško vjerovati da bi Drogba pristao otići u Tottenham, ponuda je i dalje vrlo izdašna s Kaloum u kombinaciji. Ipak, Redknapp je ostao dosljedan i inzistirao na Modrićevu ostanku u nadi da će što prije stabilizirati igru i prekinuti katastrofalne igre s početka sezone.

Wesley Sneijder, 27, vezni igrač, Nizozemska
Matični klub: Inter
Potencijalni kupci: Manchester United, Manchester City
Oba kluba iz Manchestera bila su vrlo blizu angažiranja Nizozemca. Postoje informacije da je Inter već bio prihvatio ponudu Uniteda, ali je transfer kasnije zapeo na Sneijderovim astronomskim zahtjevima oko plaće. Varijanta s Cityjem uključivala je trampu za Teveza, ali je propala nakon što su 'građani' doveli Nasrija koji igra na vrlo sličnoj poziciji. Na kraju, ni Inter ni Sneijder ne žale zbog njegovog ostanka u Milanu.

Kaka, 29, ofenzivni vezni, Brazil
Matični klub: Real Madrid
Potencijalni kupci: AC Milan, Inter, Chelsea, PSG
Isključivi razlog Brazilčeva ostanka njegova je želja da se ponovo nametne i zaigra u prvom sastavu madridske ekipe. Za njegove su usluge najozbiljnije bila zainteresirana oba milanska kluba, ali odštetni zahtjevi i Kakina sklonost ostanku bili su presudni faktori zbog kojih sada nije u Italiji. Mourinho je zadovoljan njegovim ostankom iako je jasno napomenuo da će u početku kretati s klupe. Ako bude zdrav, brzo će do početnog sastava.

Neymar, 19, napadač, Brazil
Matični klub: Santos
Potencijalni kupci: Real Madrid, Barcelona, Juventus, Manchester City
Samo je pitanje vremena kada će najveća tinejdžerska nogometna zvijezda otići u neki veliki europski klub. No zasada još uvijek brani boje brazilskog Santosa. Njegov odlazak u Europu sigurno su djelomično usporile blijede partije za reprezentaciju Brazila na Copa Americi, kada je najvećim europskim ekipama postalo jasno da je momku potrebno još vremena da bi postao igrač svjetske klase.

Za mladim Neymarom su poludjeli mnogi klubovi

Giuseppe Rossi, 24, napadač, Italija
Matični klub: Villareal
Potencijalni kupci: Juventus, Barcelona
Isključivi razlog propasti tog transfera visok je odštetni zahtjev koji je postavio Villareal, a koji, iz različitih razloga, nisu pristali isplatiti ni Juventus ni Barcelona. U slučaju Barcelone Rossi je bio svojevrsna zamjenska varijanta u slučaju da propadne Sanchezov transfer, dok je Juventus ipak odlučio potrošiti 15 milijuna eura za dolazak Mirka Vučinića, čime je uštedio više od 10 milijuna.

Michel Bastos, 28, lijevo krilo, Brazil
Matični klub: Olympique Lyon
Potencijalni kupci: Juventus, Inter
Na kraju su prošle sezone kolale glasine da je njegov transfer u Juventus već gotova stvar te da se samo još čeka službeni potpis. Nakon toga se u igru uključio i Inter, koji je bio također blizu dovođenja Brazilca. Kako je vrijeme prolazilo, odlazak u Italiju bio je sve neizvjesniji, djelomično zbog odštete, a djelomično zbog pravila o transferima igrača bez putovnice EU-a. S početkom francuskog prvenstva Bastos je jasno odlučio da ostaje u Lyonu.

Juan Manuel Vargas, 27, lijevo krilo, Peru
Matični klub: Fiorentina
Potencijalni kupci: Inter, Juventus
Nakon što je kao rekonvalescent na Copa Americi pokazao da je i dalje klasni igrač, nekadašnja velika želja madridskog Reala ponovo je zagolicala pažnju najvećih klubova Italije. Kako trener Juventusa Conte inzistira na igri s krilnim igračima koji mogu pokrivati veliku količinu prostora, Vargas se činio očitim izborom. Fiorentina nije htjela razgovarati ispod 15 milijuna eura, a odbila je i mogućnost zamjene igrača.

Riccardo Montolivo, 26, vezni igrač, Italija
Matični klub: Fiorentina
Potencijalni kupci: AC Milan, Atletico Madrid, Malaga
Španjolski klubovi su dolascima Diega i Santija Cazorle riješili problem kreativne snage veznog reda i tako je Milan ostao jedini kandidat za Montolivov potpis. Iako je želja bila obostrana, Fiorentina je inzistirala na igračevu ostanku. Na kraju prijelaznog roka i Milan je popunio kadar svoje vezne linije posudivši Alberta Aquilanija pa se čini da će Montolivo još neko vrijeme ostati u Firenci.