gdje gledati ligu prvaka?

'Modri' u pustinji brane pet golova prednosti, a najveća im je prijetnja - toplinski udar

31.07.2018 u 12:21

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama večeras (Arenasport 1, 19 sati) u Izraelu igraju uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv Hapoela iz Beer Sheve. 'Modri' imaju velikih 5:0 iz prve utakmice, no trener Nenad Bjelica ništa ne prepušta slučaju, opuštanja ne smije biti...

Izraelski prvak Hapoel Beer Sheva prošle je sezone ostavio sjajan dojam u Europskoj ligi budući da je izborio plasman u nokaut fazu natjecanja iako je u grupnoj fazi igrao protiv nominalno jačih momčadi kao što su Southampton i Inter. Od momčadi koja posljednjih godina dominira prvenstvom Izraela očekivalo se mnogo u kvalifikacijama za Ligu prvaka, no Bakharova ekipa već nakon prve utakmice s Dinamom i debakla 5:0 na Maksimiru gotovo da nema šanse za prolaz.

Očajna igra obrane predvođene nesigurnim golmanom Anestisom inkasirala je čak pet golova u Zagrebu i sada joj treba pravo čudo u uzvratu koji će se odigrati na Turner stadionu. Potop na Maksimiru bio je najteži poraz Bakharu otkako je 2015. godine stigao na klupu Hapoel Beer Sheve, ekipe s kojom je osvojio tri uzastopna naslova prvaka Izraela.

Bachar Bakhar nije krio razočarenje viđenim u Zagrebu.

'Nemam običaj govoriti o igračima nakon utakmice, no izgledali smo jako loše. Cijela je momčad bila loša, ali moramo gledati prema naprijed. Veličina kluba ne mjeri se samo po proslavama i osvajanjem naslova prvaka, već i kad ide loše. Nadam se da ćemo u uzvratu barem pobijediti Dinamo koji je odlična momčad', kazao je trener izraelskog prvaka.

Prvenstvo Izraela još nije započelo, no Bakharova je momčad prošle subote igrala utakmicu Superkupa protiv Hapoel Haife i ostala je bez trofeja nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca. U utakmici Superkupa na golu Hapoela zaigrao je iskusni Goresh koji bi trebao dobiti prednost pred nesigurnim Anestisom i u uzvratnoj utakmici s Dinamom.

A 'modri' nisu blistali u pripremnim utakmicama, no momčad Nenada Bjelice zabljesnula je u prvom službenom susretu nove sezone deklasiravši Hapoel u Zagrebu. Zagorac je djelovao vrlo sigurno među vratnicama, kapetan Ademi sjajnu je igru okrunio s dva postignuta gola, a odličan je dojam ostavio i novopridošli ofenzivac Oršić. Nakon tog susreta Bjelica je u prvenstvenom susretu s Rudešom odlučio odmoriti igrače koji su igrali protiv Hapoela i to mu se osvetilo budući da se Dinamo tek golom u sudačkoj nadoknadi uspio spasiti poraza od vjerojatno najslabije ekipe u prvenstvu. Nije krio Bjelica ljutnju izvedbom svoje momčadi, no neuspjeh protiv Rudeša brzo se zaboravio u Dinamu budući da su trenutno svima u klubu najvažnije kvalifikacije za Ligu prvaka.

  • +11
Liga prvaka, 2. pretkolo: Dinamo - Hapoel Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Bjelica ne želi vidjeti opuštanje kod svojih igrača u Izraelu. Istina, 5:0 je velika prednost, ali... Možda i najveći problem predstavljat će teški uvjeti za igru, sam grad Beer Sheva smješten je u pustinji Negev, a večeras se u vrijeme utakmice (20 sati po lokalnom vremenu, 19 po hrvatskom!) očekuje temperatura viša od 30 stupnjeva. Dojam je da će najveća prijetnja 'modrima' biti - toplinski udar.

'Napravili smo odličan posao u Zagrebu, no znamo da je Hapoel iznimno kvalitetna ekipa koja je posebno dobra u napadu. Ispred nas je teška uzvratna utakmica, 90 minuta borbe, te trebamo dati maksimum. Prva je utakmica bila gotovo savršena i to isto trebamo ponoviti na Turner stadionu. Imamo kvalitetan kadar i velik broj igrača, svi će oni dobiti priliku igrati kod mene. Oni koji su igrali protiv Hapoela na Maksimiru dobili su slobodno u prvenstvu jer trebamo te igrače za ovu utakmicu, a odmorili smo ih tako da budu odmorni i svježi za uzvrat. Vjerujem da ćemo ponovno prezentirati dobru igru. Svaku utakmicu idemo na pobjedu, a i ovdje smo došli pobijediti', zaključio je trener Dinama koji je u utorak ujutro odradio lakši trening sa svojim izabranicima kako bi se što bolje adaptirali na teške uvjete za igru.

S obzirom na to da se nitko od igrača Dinama nije posebno istaknuo protiv Rudeša, očekuje se da će Bjelica od prve minute na teren poslati jedanaestorku koju je koristio u prvom susretu protiv Hapoela. Nije na odmet napomenuti da bek Moharrami nema pravo nastupa jer je Iranac i ne može dobiti vizu za ulazak u Izraelu, a bek Lecjaks je nakon očajno lošeg izdanja protiv Rudeša prebačen u drugu momčad i slobodan je tražiti novi klub.