slučajni milijunaš

Mladom irskom nogometašu prvog dana 2018. život se okrenuo naglavačke

07.01.2018 u 09:13

Bionic
Reading

Kevin O’Connor (22) nadareni je branič koji ove sezone nastupa za engleskog drugoligaša (Championship) Preston North End. Mladi Irac bolji ulazak u 2018. godinu nije ni mogao zamisliti, a nije potpisao bajoslovan ugovor...

Kevinov ujak Peader Murphy redovito svake godine u prosincu svakom članu obitelji kao božićni dar poklanja listić nacionalne lutrije. Ove je godine glavni zgoditak iznosio okruglo milijun eura, a sretni dobitnik je nitko drugi do Kevin O’Connor (22).

Nadareni branič isprva nije niti znao da je dobitnik glavnog zgoditka, na listić je gotovo i zaboravio. Njegova majka Breda bila je zadužena za provjeru brojeva.

'Majka mi je tražila da joj pošaljem fotografiju listića, jer mi je rekla da je osvajač iz našeg kraja', otkrio je Kevin i dodao:

'Nisam ni razmišljao da je baš moj pobjednički. Još nisam svjestan da sam dobio nagradu... Iskreno, za sada i nemam nekih konkretnih planova.'

Da planova! Pa dobio je 'okruglo' milijun eura! Već prvog dana 2018. godine riješio je sve svoje probleme, a dio će sigurno podijeliti i s obitelji. No, nije Kevin O'Connor baš bez 'kune u džepu', istina tek je na početku prave igračke karijere, ovog je ljeta iz Cork Cityja prešao u redove engleskog drugoligaša Preston North End. Njegov ugovor je vrijedan oko 600.000 eura na godinu (oko 50.000 eura na mjesec), definitivno nije za baciti... A sad se, s tolikim novcem osvojenim na lutriji, bez ikakvih razmišljanja može posvetiti nastavku karijere.