SMRT NAVIJAČA

Mladog Crnogorca izdalo srce na tribini

23.08.2010 u 12:49

Bionic
Reading

Mladi Crnogorac Asmir Agović izgubio je bitku za život na tribinama sportskog centra u Baru. Dvadesetogodišnjaku je pozlilo pod kraj utakmice, a život mu nije spašen ni nakon brze intervencije liječnika

Asmir Agović, dvadesetogodišnji navijač Crne Gore, preminuo je tijekom vikenda u bolnici u Baru, i to nakon što mu je pozlilo na tribini tamošnjeg Sportskog centra tijekom utakmice košarkaša Crne Gore i Finske. Prema pisanju crnogorskih i srpskih medija, mladić se srušio 40-ak sekundi prije kraja utakmice i, unatoč vrlo brzoj intervenciji liječnika, izgubio borbu za život.

'Mladiću je pozlilo na utakmici, a u bolnicu je primljen sa znacima kardiogenog šoka, bez svijesti i pulsa. Provedene su mjere i postupci reanimacije, ali bez uspjeha', rekla je dežurna doktorica u barskoj bolnici Svetlana Vučetić koju prenose redom svi mediji.

Preminuli mladić bio je u skupini od pedesetak najvatrenijih navijača koji su svih četrdeset minuta utakmice bodrili ekipu izbornika Duška Vujoševića do važne pobjede. Riječ je o kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012, a Crna Gora je nadvisila Fince sa 91:71.