SOLIDAN DOJAM

Mladi u Reimsu: Poraz 3:1 uz sudački gaf

03.03.2010 u 13:17

Bionic
Reading

Dan prije nastupa elitnih hrvatskih nogometnih postrojbi u Bruxellesu svoj su nastup upisali U21 izabranici. Igrači Dražena Ladića u Reimsu su poraženi od Francuske 3:1, no ostavili su dobar dojam, a trebali su i dobiti priliku za vodstvo

Lovren i Rakitić su kod Bilića u Belgiji, Vida i Barbarić su ostali u Hrvatskoj, no ostatak reprezentacije renomiranim je Francuzima pokazao zube.

Snimka dvoboja

'Nema mjesta pretjeranoj kritici, odigrali smo ozbiljnu utakmicu protiv vrlo jakog i renomiranog protivnika. Zadovoljan sam i duelom i trkom i protokom lopte, ali rezultat jasno pokazuje da je moglo i bolje. Griješili smo i bivali kažnjeni, ali kada budemo kompletni i to će doći na svoje mjesto. Ovih 18 igrača je pokazalo da ima kvalitetu', rekao je nakon dvoboja Dražen Ladić za Sportske novosti, a njegov pomoćnik Dalić je dodao:

'Francuzi su iznimno jaki, ali moram naglasiti da smo oštećeni. Kod rezultata 1:1 nije sviran klasični penal nakon obaranja Kalinića.'

I zaista, u 42. minuti Perišić je ubacio u sredinu i Kalinić je ostao sam sa svojim čuvarom, kapetanom domaćih Sakhom. Bio je leđima okrenut golu, uspio se okrenuti i kada je ljevicom krenuo u udarac, branič mu je sapleo stajnu nogu. Njemački sudac Weiner ostao je nijem, a čak su i francuski komentatori uzdahnuli svoj tradicionalni 'olala'.

Francuska je povela u 20. minuti nakon što je u dva poteza razvučena hrvatska obrana, a Nolan Roux je neobranjivo iz prve zabio točan centaršut pod prečku. Izjednačio je Peričić nakon slobodnog udarca Pamića, no u nastavku je Roux zabio svoj drugi gol i usmjerio utakmicu prema pobjedi domaćina. Konačan rezultat došao je na isteku dvoboja, nakon što je Modeste izbjegao zaleđe i zabio pored Antolovića.

HRVATSKA: Kelava (od 46. Antolović) - Tomečak, Punčec, Maloča (od 63. Kokalović), Jozinović (od 46. Vrsaljko) – Badelj (od 77. Ozobić), Jajalo – Oremuš (od 46. Abdurahimi), Pamić (od 63. Školnik), Perišić – Kalinić (od 46. Tepurić)