SKAUTIRANJE U IGRI

Mladi Srbin nije se nadao ovakvom pitanju NBA legende

19.11.2015 u 13:47

Bionic
Reading

Mladi 20-godišnji srpski košarkaš Nikola Jokić, koji je prošle sezone igrao za srpski Mega Leks, odigrao je u dresu Denver Nuggetsa protiv peterostrukih prvaka NBA San Antonio Spursa svoju najbolju utakmicu u karijeri te je usput imao neuobičajen razgovor s 39-godišnjom legendom NBA Timom Duncanom

U porazu svog Denvera od San Antonija 109:98 211 cm visoki Jokić upisao je 23 koša (šut iz igre8-13, 32 min), a uz to je imao 12 skokova i tri blokade! Njegov prvi double-double učinak i to protiv jedne od najvećih momčadi posljednjih 20-ak godina.

'Uživao sam u utakmici, a tijekom igre malo sam popričao i s Timom Duncanom. Zabavan je momak i zaista sam uživao. U jednom trenutku tijekom igre ma upitao Šutiraš li trice? Ja sam mu na to odgovorio Kako kad', kazao je nakon utakmice Jokić koji je ubacio jednu tricu Spursima.

Nema sumnje kako se mladi Jokić iznenadio što ga Duncan to pita za vrijeme utakmice.

Tako ispada kako je stručni stožer Spursa, kojem je na čelu Gregg Popovich, loše odradio svoj posao jer ih je Jokić iznenadio. Usto vjerojatno nitko od njih nije znao da ovaj srpski krilni-centar ima sjajan šut izvana što je dokazao prošlih sezona u dresu Mega Leksu u kojem je ponekad u regionalnoj ABA ligi ispalio po sedam-osam trica.

Iako je Denver ovu utakmicu izgubio, nema sumnje kako će 20-godišnji Jokić, koji je 2014. bio 41. izbor na NBA draftu, zauvijek zapamtiti svoj prvi double-double učinak.