INKUBATOR TALENATA

Mlađi juniori Medveščaka ispunili obećanje

13.01.2012 u 12:56

Bionic
Reading

Na završnom turniru osam najboljih hrvatskih vaterpolskih momčadi igrači Medveščaka osvojili su zlatno odličje

Što obećaju, to i učine, što najave, to i ostvare. Djela slijede njihove riječi. Iz generacije u generaciju. Tako je bilo i na završnom turniru osam najboljih hrvatskih mlađejuniorskih vaterpolskih momčadi. U najjačoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je Medveščaku. U ljetopisu drugog po snazi zagrebačkog kluba zapisana su imena mlađih juniora, ovogodišnjih hrvatskih prvaka. To su vratari Slade i Pezer, centri Avdić (kapetan momčadi), Šteković i Vegar, braniči Bušić, Dubajić, Posavec, Lipej i Lazić te napadači Filipčić, Strukan, Lovrić, Vučković, Milinković i Vincek.

Naslov hrvatskih prvaka pod nadzorom trenera Alana Medića osvojili su na turniru u Dubrovniku, u srcu srca hrvatskog vaterpola. Marko Slade bio je proglašen najboljim vratarom, a Martin Šteković najboljim igračem završnog državnog natjecanja.

'Medveščak je orijentiran na rad s mladima, to nam je glavno usmjerenje', ističe Zoran Curiš, tajnik kluba sa Šalate.

Godine 2009. hrvatska juniorska vaterpolska reprezentacija osvojila je naslov svjetskih prvaka. U tom zlatnom sastavu bili su i današnji seniori, medveščakovci Selem, Kolar, Geratović i Milaković. Selem je bio na reprezentativnim seniorskim pripremama, baš kao i Milaković, koji je na posudbi u Mladosti.

Medveščakova seniorska momčad ni u hrvatskom prvenstvu, ni u ostalim natjecanjima, nije više kanta za nabijanje. Štoviše, upravo je u ovoj sezoni načinila korak od sedam milja i u europskom nadmetanju.

'U Eurokupu smo došli do četvrtfinala, a iz daljnjeg natjecanja ispali smo od španjolskog Sabadela. Današnje klupsko vodstvo zaustavio je prekomjeran odlazak igrača iz seniorskog sastava', podvlači Curiš.

Za Medveščakov seniorski sastav igraju - vratari: Selem i Lazić, braniči: Burić, Benić i Kučević, napadači: Samodol, Jakovac, Kolar, Blažević, Čule (kapetan), Babić i Martinić te centri Ćuk i Geratović.

Nakon jednog desetljeća ugasnuća, Medveščak je 1984. obnovila skupina zanesenjaka na čelu s Brunom Spitzom, Davorom Dokonalom, Marijanom Štekovićem i Franom Gavranovićem. Tri godine poslije došao je Vlado Hrestak iz Mladosti i utemeljio suvremenu vaterpolsku školu. Kao plod takve orijentacije nastao je i tradicionalni turnir Mali medo koji će se ove godine održati jubilarni 25. put za mlade do 15 godina.

Predsjednik Medveščaka je Petar Selem, sveučilišni profesor, povjesničar umjetnosti, egiptolog, kazališni redatelj, književnik i prevoditelj te, dakako, bivši vaterpolist. Dopredsjednik kluba je Nenad Strukan, a u najužem klupskom vodstvu još su Hrvoje Pocrnić i Ivica Nuić te sportski direktor Goran Geratović.

Trener prve momčadi je Damir Vincek, a mlađe igrače vježbaju Tino Vegar, Alan Medić, Vlatko Večkovec, Marko Kangler, Zoran Curiš, Tomislav Gradski, Ivan Gledec i Dalibor Subota.

Na plivalištu u Utrinama dječaci rođeni 2001. i mlađi mogu se upisati u Medveščakovu školu od ponedjeljka do petka u 20 sati.