oporavlja se

Mlada zvijezda Hajduka već dva mjeseca ne igra, a sad je poznato kad bi se mogao vratiti na teren

04.10.2023 u 12:46

Bionic
Reading

Fantastično je Rokas Pukštas (19) krenuo u novu sezonu, zabio je za pobjede Hajduka u derbijima s Dinamom i Rijekom, a onda ga je zaustavila ozljeda. Stradao je baš u derbiju s Rijekom 30. srpnja i od tada nije odigrao niti jednu utakmicu

Na Poljudu teku pripreme za novi Jadranski derbi, Hajduk u 11. kolu SuperSport HNL-a u subotu (7. listopada, 18.30 sati, MAXSport, MAXtv) gostuje na Rujevici kod Rijeke. Izravan je to dvoboj za prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici, ali 'bili' ponovno neće biti kompletni.

Svi u klubu s nestrpljenjem čekaju kad će se oporaviti Rokas Pukštas (19) koji je na startu sezone igrao sjajno. Zabijao je za pobjede 'bilih' u derbijima s Dinamom i Rijekom. I baš je protiv Rijeke 30. srpnja zaradio tešku ozljedu.

Stradalo je nesretnom Pukštasu koljeno (meniskus), a u klubu su se u dogovoru s igračem i liječnicima odlučili na konzervativno liječenje. Istina, u jednom se trenutku spominjala mogućnost operacije, ali od toga se odustalo. Barem za sada...

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Mladi je Pukštas tako sad već puna dva mjeseca izvan terena, informacije iz kluba govore da oporavak ide u željenom pravcu iako je to puno sporije nego što se isprva očekivalo. I dalje su svi vrlo suzdržani kad je u pitanju njegov povratak na terene, ali neke informacije govore kako bi se u sljedećih desetak dana Rokas najvjerojatnije napokon trebao priključiti treninzima s ostatkom momčadi.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Rehabilitacija je dala rezultata, Pukštas je uspješno odradio prve individualne treninge, ali i dalje radi po posebnom programu, odvojeno od ostatka momčadi.

Iz Hajduka sramežljivo najavljuju kako bi se Rokas, ako sve bude u redu, sljedećeg tjedna trebao priključiti ostatku momčadi. Idealan je to trenutak jer je reprezentativna pauza, a Hajduk prvu sljedeću utakmicu igra tek 22. listopada na Poljudu protiv Osijeka.

Realno, malo je vjerojatno da će Rokas Pukštas biti spreman za taj derbi, na Poljudu nitko ne želi riskirati novu ozljedu mlade zvijezde. No, sjajna je vijest da se Rokas ipak vraća u ritam treninga, pa kad bude spreman...

Standings provided by Sofascore