nije mu prvi put

Pogledajte novi nevjerojatni kiks golmana kojeg je United platio 55 milijuna eura

04.10.2023 u 11:17

Bionic
Reading

Domaći 3:2 poraz Manchester Uniteda u Ligi prvaka od Galatasaraya obilježio je golman 'crvenih vragova' Andre Onana. United ga je ovog ljeta doveo iz Milana za 55 milijuna eura, a Onana od početka sezone niže kiks za kiksom

Igrala se 76. minuta na Old Traffordu, rezultat utakmice 2. kola Lige prvaka između Manchester Uniteda i Galatasaraya bio je 2:2, a onda je golman 'crvenih vragova' Andre Onana odlučio da je vrijeme za njegov novi kiks.

Zaigrao se Onana pred svojim golom, umjesto da odmah ispuca jednu povratnu loptu on ju je pokušao proigrati prema najbližem suigraču, a to je bio nesretni Casemiro. No, cijelu je akciju pratio napadač Galatasaraya Mauro Icardi koji je 'napao' Onanu, a ovaj u panici loše dodaje pa do lopte umjesto Casemira stiže drugi napadač Galate Mertens. Presjekao je to dodavanje i krenuo sam prema Onani. A Casemiro nije imao drugog rješenja nego ga srušiti u šesnaestercu.

Brazilac je tako zaradio crveni karton, a Galatasaray dobio penal. Srećom, Icardi je pucao pored gola, ali United je posljednjih 15 minuta utakmice morao igrati s igračem manje. A to je turski velikan iskoristio brojčanu prednost, Mauro Icardi je u 81. minuti zabio za veliku pobjedu.

U video sažetku Arena Sport TV-a, koja prenosi utakmice Lige prvaka, pogledajte najzanimljivije trenutke s utakmice Manchester Uniteda i Galatasaraya.

Nakon utakmice je trener Erik Ten Hag javno podržao svog golmana.

'Moram pričati sa svojim igračima, a razgovarat ću naravno i s Onanom. Podržavam ga, on je i dalje fantastičan golman', kazao je Ten Hag te nastavio:

'Sretni smo i zadovoljni s golmanima koje imamo. Sretni smo i s Onanom, on je prošle sezone bio u finalu Lige prvaka, pokazao je da ima sposobnost biti među najboljim golmanima, siguran sam da će to i ovdje pokazati. Siguran sam i da će u utakmicama koje su pred nama to pokazati, sretan sam s njim i to je to.'

  • +11
Manchester United - Galatasaray, Liga prvaka, 3.10.2023. Izvor: EPA / Autor: Peter Powell

Na žalost, statistika nije na strani Onane koji je u prvih deset utakmica na golu Uniteda primio čak 18 golova! Kad samo pomislimo da je United svojevremeno mogao dovesti našeg Dominika Livakovića. Sigurno je da će na Old Traffordu netko morati odgovarati za ovakve promašaje u kadrovskoj politici...

Standings provided by Sofascore