U LJUBLJANI

Mlada Hrvatica Lucija Ćirić-Bagarić pobijedila u debitantskom nastupu na WTA turniru

12.09.2023 u 09:53

Bionic
Reading

Čvrstom i odlučnom igrom Lucija Ćirić-Bagarić otvorila je svoj prvi WTA turnir, W125 Zavarovalnica Sava Ljubljana pobjedom 7:6, 6:3.

Mlada 19-godišnja Dubrovkinja Lucija Ćirić-Bagarić bolju igru od Austrijanke Sinje Kraus pokazala je u oba seta te je tako došla do zaslužene prve WTA pobjede u karijeri.

U drugom kolu Lucijina protivnica će biti Aliona Bolsova Zadoinov, koja je na ovom turniru druga nositeljica, a trenutačno se nalazi na 79. mjestu WTA ljestvice.

Osim pojedinačne konkurencije Lucija na WTA turniru u Ljubljani igra i parove s Lolom Radivojević iz Srbije. Danas će tako svoj prolazak tražiti u igri protiv para Lahey/Osborne.

Lucija Ćirić-Bagarić trenutačno se nalazi na 290. mjestu što je ujedno njezin najbolji rezultat karijere. Ulazak u TOP 300 igračica svijeta Lucija je izborila odličnom igrom zadnjih dva mjeseca, gdje je na turnirima po Europi ušla u tri finala od kojih je jedno, ono u Danskom Kogu i osvojila.

Tim rankingom Luciju su se ostvarile mogućnosti za ulaske u jače turnire, kao što je ulazak u glavni turnir ove stodvadesetpetice i mogućnost skupljanja bodova za ostvarenje cilja - ulazak u kvalifikacije Australian Open-a početkom iduće godine.