položio u istanbulu

Mislav Oršić potvrdio je da se s pravom nalazi na Dalićevom popisu, a sada je hrabro najavio okršaj u Švedskoj

12.11.2020 u 09:02

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu je u Istanbulu, u prijateljskoj utakmici, remizirala s Turcima, odigravši 3:3. Bila je to utakmica u kojoj je izbornik Dalić više prilike dao igračima s klupe, a među onima koji su se vrlo dobro snašli je i Dinamov krilni napadač Mislav Oršić

Baš kao što je i najavljivao, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, iskoristio je prijateljsku utakmicu protiv Turske kako bi isprobao neke igrače i pronašao eventualna rješenja za deficitarne pozicije, pruživši priliku debitantima ili igračima s manjom minutažom u reprezentaciji.

Nakon dvoboja, a koji je završio 3:3, izbornik svjetskih doprvaka nije se libio reći da ga neke stvari jako brinu, ali i da je nekim igračima vrlo zadovoljan.

Naravno, kritike su bile usmjerene na obrambeni dio momčadi, koja je napravila dvije greške, a koje su Turci kaznili s dva gola. S time da je iz tog defenzivnog dijela, Marin Pongračić, povratnik na terene nakon gotovo pet mjeseci bez utakmice, definitivno dobio prolaznu ocjenu.

Pohvale za svoj nastup dobio je i Ante Budimir, strijelac prvog gola za Hrvatsku, ali i svog premijernog u reprezentativnom dresu.

  • +12
Turska - Hrvatska, prijateljska utakmica, 2020. Izvor: EPA / Autor: ERDEM SAHIN

Među igračima koji su posve zadovoljili je i Dinamovo ofenzivno krilo, Mislav Oršić, koji je bio sudjelovao kod drugog i trećeg gola naših.

'Ovo je prije svega bila prijateljska utakmica, u kojoj smo priliku dobili mi, koji malo manje igramo. Dali smo sve od sebe, a konačnih 3:3 možda je i najrealniji rezultat, jer imali smo i mi još nekoliko prilika, ali i Turci. Osim toga, ovo je prvi put bilo da igramo u ovakvom sastavu. Sigurno nikome nije bilo lako, a pogotovo nama koji manje igramo, ali mislim da smo se dobro snašli, jer moramo se nametati izborniku', rekao je Oršić pred kamerama Nove TV.

O svojoj igri bio je samozatajan, odnosno kratak. Naravno, uz osmijeh na licu.

'Mislim da je bilo dobro', a onda je najavio ključni ogled u Ligi nacija, protiv Švedske koji se ove subote od 20.45 sati igra u Solni.

'Hrvatska je uvijek favorit, u svim utakmicama u koje ulazi. Tako i u ovoj, moramo ići na pobjedu da osiguramo ostanak u elitnom rangu', za kraj je poručio Oršić.