nakon remija 3:3

Izbornik Dalić potvrdio koja su ga dva igrača posve zadovoljila, ali i otkrio najveću boljku reprezentacije: To me jako zabrinjava

11.11.2020 u 21:25

Bionic
Reading

U prijateljskoj utakmici igranoj u Istanbulu hrvatska nogometna reprezentacija je remizirala 3:3 protiv Turske. Daliću i igračima sada slijede utakmice u Ligi nacija protiv Švedske i Portugala.

Iako je bila riječ o prijateljskoj utakmici, u kojoj nije želio 'trošiti' najbolje igrače, već isprobati moguće rezerve, izbornik Zlatko Dalić nakon remija 3:3 s Turskom imao je razloga za zadovoljstvo.

Jer 'dobio' je Marina Pongračića, uvjerio se koliko mu može dati Josip Juranović, a usput je osjetio i može li Simon Sluga zamijeniti Dominika Livakovića, ako bi bilo potrebno.

'Ponavlja nam se da olako primamo golove, to me zabrinjava, svaki put kada nam protivnik pređe centar velika je opasnost za naš gol. Vidio sam što sam htio, olako primamo golove i to nije dobro. Moramo to popraviti, ali najvažnije je da nam je ova utakmica poslužila svrsi', rekao je Dalić pred kamerama Nove TV.

  • +12
Turska - Hrvatska, prijateljska utakmica, 2020. Izvor: EPA / Autor: ERDEM SAHIN

Kod prva dva gola Turske, vidjeli smo velike greške obrane. Prvo Badelja i Vide, a potom Juranovića i opet Vide.

'Slično smo griješili i protiv Francuske, zamah stopera i zadnjeg veznog, jednostavnu stvar nisu napravili nego su izašli svi prema lopti. To je pogreška i bočnog i stopera. Ne možemo mi izlaziti prema lopti, moramo se povući više. To me brine i nije dobro. Morali smo dobiti utakmicu, a ne primiti treći gol. Dugačke lopte su nam problem. Na svaki zamah protivničkog stopera ili beka mi izlazimo na ofsajd i onda ispadamo'.

Vida je ostao na poluvremenu u svlačionici?

'Plan je bio da Vida izađe nakon prvog poluvremena. Htio sam vidjeti Pongračića i Uremovića na stoperu. Ne možemo očekivati da ćemo sve tri utakmice igrati s prvom postavom'.

Prema naprijed je bilo puno bolje.

'Budimir je pokazao kvalitetu iako još nije u formi, fali mu treninga i utakmica, ali na njega ozbiljno računamo. Pongračić nije par mjeseci igrao, pitao sam ga želi li početi utakmicu ili ući s klupe, rekao je da mu je lakše ako počne. Vidi se da mu nedostaje utakmica, ali on će donijeti snagu i energiju u obrani, ono što nam je problem, i u čemu ga vidim jako dobrog. Do ožujka će biti puno bolji, bit će velika konkurencija stoperima'.