neočekivana odluka

Mislav Oršić dan uoči važne utakmice prebačen u drugu momčad S'hamptona, a s njim je 'u paketu' završio i drugi Hrvat

03.02.2023 u 15:30

Bionic
Reading

Nogometaše Southamptona u subotu očekuje teško gostovanje kod Brentforda. 'Sveci' se grčevito bore za ostanak u ligi, a početkom godine u klub je iz Dinama stigao, kako bi pomogao u toj borbi, Mislav Oršić (30)

Na žalost, Mislav Oršić (30) nije se snašao u novom klubu. Od njega se očekivalo da odmah 'upadne' u prvih 11 i preuzme odgovornost u borbi za ostanak u ligi.

Do sada je Oršić odigrao šest utakmica za 'svece', četiri u prvenstvu te po jednu u FA kupu i Liga kupu. Bez učinka...

A danas je hrvatski reprezentativac doživio novi udarac. Dok se prva momčad spremala za put prema Brentfordu, odnosno predgrađu Londona, Oršić i Duje Ćaleta Car su s drugom momčadi od 14 sati igrali utakmicu osmine finala Premier League Cupa, turnira koji je namijenjen za U-23 momčadi prvoligaških klubova.

Oba su Hrvata krenuli u prvih 11 U-23 momčadi Southamptona koja je igrala protiv Sheffield Uniteda. Uz njih su iz prve momčadi zaigrala još dvojica, Moussa Djenepo i Armel Bella-Kotchap.

  • +4
Southampton - Blackpool, FA kup, 2022/23. Izvor: Profimedia / Autor: Sean Ryan/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Trener S'hamptona Nathan Jones za sutrašnju utakmicu definitivno ne računa na Oršića i Ćaletu Cara, no ovo je prilika da se dečki razigraju.

'Oršić posjeduje cijeli set vještina, ali na terenu bi trebao napraviti puno više', komentirao je Jones posljednji nastup Mislava Oršića te napomenuo:

'Ali u isto vrijeme treba biti realan i imati na umu da njegova karijera na Otoku traje tek dvije utakmice. Došao je iz Zagreba, gdje se igra drugačiji nogomet, gdje je sve drugačije... Bez obzira na sve, od njega ćemo u naredno vrijeme očekivati više', zaključio je trener 'svetaca'.

Standings provided by Sofascore