NIJE KRENULO DOBRO

Mislav Oršić očito nije zadovoljio ni navijače, ni trenera. Dobio je jasnu poruku

30.01.2023 u 13:14

Bionic
Reading

S početkom 2023. godine Mislav Oršić napustio je Dinamo, te za nešto manje od šest milijuna eura, preselio u Southampton. Momčad s dna tablice engleske nogometne Premier lige vjerovala je kako će joj Oršićevi golovi pomoći u bijegu iz kritične zone, no zasad je hrvatski reprezentativac bez konkretnijeg učinka

Od trenutka kada je Oršić potpisao ugovor sa Southamptonom, njegov je novi klub igrao šest utakmica. Međutim, Oršić je priliku dobio u četiri dvoboja, ali samo je u dvije utakmice krenuo od prve minute.

Reakcije s Otoka nikako ne idu u prilog hrvatskom reprezentativcu, iako trener Nathan Jones traži opravdanja za krilnog napadača.

'Mora učiniti više. Apsolutno mora učiniti više', rekao je Jones za Daily Echo, upitan za njegovo mišljenje o početku života novog igrača u St Mary’s stadionu.

'Ima u njemu znanja i puno sposobnosti, ali on mora učiniti više. No, budimo iskreni, odigrao je tek dvije utakmice u engleskom nogometu. Došao je iz Zagreba gdje je nogomet drugačiji i sve je drugačije, ali s vremenom ćemo od njega očekivati više. Tek je stigao, dali smo mu minute'.

Jones je nastavio.

'Njegova dva starta bila su protiv Newcastlea u polufinalu i protiv Blackpoola u četvrtom kolu, tako da je imao dosta izloženosti. Imao je minutažu u Premier ligi. Sudimo mu s vremenom. U ovom trenutku ne vidimo najbolje od njega i mora učiniti više, ali on će sigurno pokazati sve što zna'.

Standings provided by Sofascore