ljutita legenda

Lino Červar izgubio kontrolu i bijesno progovorio o svojoj smjeni: Zoran Gobac me maknuo jer misli da je on otac rukometa!

03.02.2023 u 06:32

Bionic
Reading

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza u srijedu je saslušao izvještaj koordinatora struke Line Červara o nastupu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj i nije ga prihvatio. Potom je taj isti Upravni odbor izglasao ukidanje funkcije koordinatora struke pa je samim time i Lino Červar razriješen dužnosti!

Lino Červar (70) je kao koordinator struke prvo Upravnom odboru Hrvatskog rukometnog saveza predložio smjenu izbornika Hrvoja Horvata te izbor novog, Gorana Perkovca. Članovi UO-a su podržali njegove prijedloge, Horvat je maknut i imenovan Perkovac, a onda je uslijedio šok.

Ali šok za legendarnog Linu Červara, kojeg su članovi Upravnog odbora HRS-a doslovno 'preveslali' i 'spakirali' mu otkaz. Jednostavno su izglasali ukidanje funkcije koordinatora struke pa je samim time i Lino Červar razriješen dužnosti! A taj posao će preuzeti dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac!

Červara je sve ovo teško pogodilo, kako i ne bi kad je od 2002. godine uz hrvatsku rukometnu reprezentaciju, s kojom je kao izbornik ostvario najveće uspjehe u povijesti. Posljednje dvije godine Lino je u HRS-u obnašao funkciju koordinatora struke, no sad je gotovo...

'Ja nisam bio nikakav koordinator seniorske reprezentacije. Dapače, postoji službeno ugovor koji ne govori o tome i to mi je žao. Takve laži da se mogu prihvatiti, javno govoriti, e to je hrabrost...', pričao je ljutiti Lino Červar za RTL Danas, a onda je jedno pitanje pokrenulo lavinu bijesa.

'Zašto vas je onda Zoran Gobac maknuo?' upitao ga je novinar.

'Zato što misli da je otac rukometa!' eksplodirao je na to pitanje vidno uzrujani Lino Červar i u bijesnom tonu nastavio:

'Mislio je da sam mu ja opasnost! A ja nisam nikome opasnost. Ja se bavim rukometom, pišem stručne stvari, nemam nikakve ambicije.'

Bio je to samo nastavak i nova serija nezadovoljstva Line Červara koji sigurno neće samo tako prijeći preko ovog otkaza. Njegova je reakcija i očekivana, kao i ona u srijedu odmah nakon smjene...

'Nije sad trenutak za priču, reći ću samo jednu rečenicu - Zoran Gobac je najzadovoljniji!', kazao je Lino u srijedu i otišao svojim poslom. Ovaj put sigurno što dalje od HRS-a i klanovske borbe koja posljednjih godina razara Savez, a samim time i hrvatski rukomet.

Lino? Pa on je od 2002. godine svoje napravio, osvojene medalje u protekla dva desetljeća najbolje govore u njegovu korist, što god netko mislio o tome. Onima koji su spremni osporavati Červarovo rukometno znanje i zasluge samo ćemo pobrojati:

  • Olimpijske igre:
  • zlato - OI Atena 2004.
  • Svjetska prvenstva:
  • zlato - SP Portugal 2003.
  • srebro - SP Tunis 2005.
  • srebro - Hrvatska 2009.
  • Europska prvenstva:
  • srebro - EP Norveška 2008.
  • srebro - EP Austrija 2010.
  • srebro - EP Austrija, Norveška i Švedska 2020.
  • Mediteranske igre
  • zlato - Tarragona 2018.