ZATIŠJE PRED BURU?

Mišković kratko o smjeni trenera, a doznajemo i kako je prošao susret Sopića i Pjace

24.05.2024 u 17:45

Bionic
Reading

Pred nogometašima Rijeke zadnja je utakmica sezone. U nedjelju od 15 sati (MAXSport 1, MAXtv), u sklopu 36. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, na Rujevici gostuje Slaven Belupo

Iako je Rijeka bila u velikoj prilici sezonu okruniti barem jednim trofejom, niz od šest utakmica bez pobjede (op.a. četiri prvenstvena poraza, te po remi i poraz u Kupu), ipak su ostavili momčad s Rujevice bez pehara.

Naravno, u klubu takav rasplet zapravo nitko ne smatra tragičnim, iako vjerojatno ostaje žal za propuštenim trofejima. Jer momčad se slagala kroz sezonu, a čak ni trenerska struka nije bila u kontinuitetu.

No, kako su se nizale pobjede, tako su rasli i apetiti. Jer Marko Pjaca oživio je karijeru, te baš poput Marca Pašalića, svojim izvedbama natjerao izbornika Dalića da okrene njegov broj.

Uz sve to, trener Sopić znao je svojim izjavama dodatno podići atmosferu...

Ali u jednom je trenutku ta serija ipak stala. 'Zaslužna' za to bila je Lokomotiva, nakon čega Rijeka više nije uspjela uhvatiti pobjednički niz... Zašto se to dogodilo, vjerojatno će predsjednik kluba Damir Mišković odgovor potražiti kod trenera Željka Sopića, ali i igrača, koji su evidentno u završnici sezone ipak bili za nijansu slabiji.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Puno polemike, nakon poraza 1:3 u uzvratu finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa od Dinama, izazvala je Sopićeva izjava o zamjeni Marka Pjace na poluvremenu, ali i Pjacin komentar kako on s koljenima nema baš nikakvih problema i kako ne zna zašto ga je trener promijenio.

Vjerujemo da iza svega stoji nekakav 'šum u komunikaciji', jer sigurno Sopić ne bi s Pjacom, da je imao problema, riskirao niti prvo poluvrijeme. Također, poznajvajući Pjacu, sigurni smo da nekih povišenih tonova nije bilo, jer kod njega je to nepoznanica. A da je između njega i trenera sve - 'pod normalno', potvrđuje i njihova komunikacija.

Na kraju, sigurni smo da će priča oko ostanka ili Sopićeve smjene stići na dnevni red po okončanju sezone, i kada se Mišković vrati na Rujevicu. A potvrđuje to i njegova izjava za HRT na upit kakva je Sopićeva sudbina, odnosno razmišlja li o novom treneru, to jest Silviju Čabraji.

'Nemam komentara, niti sam pročitao'.

  • +63
Rijeka - Dinamo, SuperSport Hrvatski nogometni Kup, finale, 22.5.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj
Sažetak utakmice Rijeka - Dinamo 1:3 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
sve osim nogometa