nesporazum ili?

Marko Pjaca odgovorio Sopiću: Nisam tražio zamjenu, ne znam zašto me izvadio

22.05.2024 u 22:00

Bionic
Reading

Odigrao je Marko Pjaca prvih 45 minuta uzvratne utakmice finala SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa. Mnoge je iznenadila odluka trenera Rijeke Željka Sopića da zaostatak od 2:0 iz prvog poluvremena 'lovi' bez Pjace

Dinamo je na Rujevici slavio 3:1 i tako pobjedom u uzvratnoj utakmici finala SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa uzeo duplu kruno.

'Modri' su nakon prvih 45 minuta vodili 2:0, a na poluvremenu je trener Rijeke Željko Sopić u svlačionici odlučio ostaviti Marka Pjacu. Mnoge je ta odluka iznenadila jer Riječani su morali 'ganjati' dva gola zaostatka, a Pjaca je ovog proljeća igrao sjajno.

'Težak poraz. Ciljali smo na Kup nakon što smo izgubili prvenstvo, ali to se nije dogodilo. Čestitam Dinamu i to je to', kratko je komentirao Marko Pjaca nakon utakmice.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Nešto ranije Željko Sopić je pojasnio zašto je Pjacu izvadio iz igre nakon prvih 45 minuta susreta.

'To je bila moja odluka. Pjaca je ove sezone odigrao jako puno utakmica, znamo da je bio na terapijama i mislim da je to bilo najpametnije. Ipak i de na Europsko prvenstvo. Znamo u kakvom su stanju njegova koljena. Da je ostalo 0:2, možda ga ne bih vadio, ali bilo je 0:2 i moramo biti svjesni rizika', pojasnio je Sopić.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +63
Rijeka - Dinamo, SuperSport Hrvatski nogometni Kup, finale, 22.5.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

No, Pjaca tvrdi suprotno, kaže da je u dobrom zdravstvenom stanju i ne misli da je to bio glavni razlog izmjene.

'Nemam problema s koljenima, osjećam se jako dobro i mislim da se dugo nisam ovako dobro osjećao što se koljena tiče', komentirao je Pjaca i dodao:

'Definitivno nije zbog toga. Nisam tražio zamjenu, to je trenerova odluka makar nisam siguran zašto, ali nisam ni čuo njegovu izjavu', kaže je Marko Pjaca koji je otkrio i planove. Ostaje li u Rijeci, ide li možda u Dinamo ili nekamo drugamo?

'Ne znam još ništa, sad je koncentracija i sve misli su usmjerene na EURO, želimo opravdati očekivanja, ona naša i očekivanja javnosti, napraviti dobar posao.'

Kako Marko Pjaca sad gleda na povratak u hrvatski nogomet? Trofeje nije osvojio, ali dolazak u Rijeku bila je dobra odluka...

'Odluka je bila odlična, bio sam u teškom trenutku karijere, nije se bilo lako odlučiti za klub, znao sam da ne smijem pogriješiti. Bio je to pun pogodak, bez obzira na trofeje. Ispada da ništa nije dobro, kad ne osvojiš, ali ova momčad je dosta mlada, izbacila puno talentiranih dečki, koji zaslužuju velike klubove i na to možemo biti ponosni', zaključio je Marko Pjaca.

  • +24
Dinamo slavlje nakon osvojenog Kupa 22.5.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
sve osim nogometa