RED BULL STREET STYLE FINALE

Miran Pirner bit će jedini hrvatski nogometaš u Južnoj Africi

06.02.2010 u 21:37

Bionic
Reading

Pred 500 gledatelja u City Centru one održano je najveće freestyle natjecanje u Hrvatskoj - Red Bull Street Style. Pobjednik Miran Pirner predstavljat će Hrvatsku na svjetskom finalu u južnoafričkome Cape Townu od 26. do 28. travnja

U blještavom ozračju City Centra One, pred petstotinjak gledatelja i brojnim prolaznicima, u subotu je 20 najboljih hrvatskih freestyle loptača prikazalo svoje akrobatske vještine. Publika je tijekom trosatne priredbe znala nagraditi nogo-čarobnjake aplauzima, kulminiravši oduševljenjem u završnoj borbi između dvojice favorita, 16-godišnjeg Gabrijela Gavrića-Tomića i nešto starijeg Mirana Pirnera.

Nakon velike borbe i loptačkih bravura, naslov državnog prvaka osvojio je Miran Pirner. Samopouzdanje mu je raslo iz nastupa u nastup, hladnokrvno je i kreativno izbacivao protivnike u tri borbe u knock-out fazi, no u finalu i on je osjetio tremu zbog velikog uloga – i velike uloge – jedinog hrvatskog nogometaša u Južnoj Africi ove godine.

'Ovo je jedan od ljepših dana u mome životu, od rujna 2008. čekao sam da ispravim pogrešku koja me tada koštala odlaska u Brazil na prvi svjetski finale Red Bull Street Style. Čestitam suparniku u finalu, mladi Gabi je zapravo bio bolji', s dozom samokritike i poštovanja prema suparniku govorio je 22-godišnji Zagrepčanin i dodao:

'Slobodni stil izazovniji mi je od klasičnog nogometa. Nema trenera i suigrača, sam si s loptom na treningu. Zahvaljujem organizatorima i, u prvom redu, publici na nevjerojatnoj podršci.'

Stil, kreativnost i kontrolu lopte ocjenjivalo je troje sudaca: Arijan Babičković (prvak Srbije), Kitti Szasz (najpoznatija mađarska streetstylerica) i Jurica Barać (BMX sportaš iz Osijeka).

Red Bull Street Style svoju je hrvatsku premijeru doživio prije dvije godine na krovu jednog zagrebačkog hotela. Branitelj tog naslova Nikola Aleksić u subotu je ispao u polufinalu te je potom poražen i u malom finalu za treće mjesto od Marija Babića. Do svjetskog finala Pirnera očekuje još gotovo dva i pol mjeseca napornih treninga. U Cape Townu će se boriti 'streetstyleri' iz 60 zemalja. Naslov svjetskog prvaka brani Sean Garnier iz Francuske.