OBITELJ JE (NAJ)VAŽNIJA

Mile Petković odlazi iz Slaven Belupa

20.05.2009 u 21:57

Bionic
Reading

Mile Petković, vrlo uspješni trener Slaven Belupa, od ljeta više neće stanovati u Koprivnici. Odvojenost od obitelji, pogotovo od unuka, postala mu je prevelik teret

Hrvatski stručnjak Mile Petković u srijedu je objavio da od 31. svibnja više neće biti trener hrvatskog prvoligaša Slaven Belupa. Na pitanje zašto više neće voditi igrače koprivničkog kluba, Petković je kazao da su razlozi osobni te da nema istine u govorkanjima kako odlazi zbog nesuglasica s vodstvom kluba.

'Previše sam odvojen od obitelji, to je jedini razlog zašto odlazim iz Koprivnice. Nedostaju mi unuci Lucija, Paula, Klara i Filip, već su duže vrijeme jedini igrači koje želim trenirati i zato s njima namjeravam provesti nekoliko mjeseci daleko od nogometa, stresa i jurnjave. Umorila me ova sezona, jer sam sa Slaven Belupom imao vrlo napornu sezonu u domaćem i europskom nogometu. Priliku da nakon preboljene teške bolesti vodim jedan od najboljih hrvatskih nogometnih klubova doživio sam kao čast i zato hvala upravi kluba, ali ne mogu više bez obitelji', rekao je Mile Petković.

Slaven Belupo, prema njegovim riječima, vode stručnjaci, klub je ove sezone pomladio momčad s osam igrača iz vlastitog omladinskog pogona i zato njegov odlazak s trenerske klupe neće uroditi slabijim rezultatima.

'Pripremili smo i nekoliko igrača s ovog područja koji igraju u nižim ligama, pa sam uvjeren da će Slaven Belupo i bez igračkih prinova sa strane i iduće sezone ostvariti odličan plasman. To potvrđuju i rezultati koje je postigao u posljednjih 12 godina, pa ne sumnjam da će igranje u vrhu HNL-a i međunarodnim ligama koprivničkom prvoligašu postati uobičajeno', zaključio je Petković.