BERLUSCONI JE CICIJA

Milan želi Guardiolu ali i nudi manje nego je imao u Barci

10.10.2012 u 09:23

Bionic
Reading

Prvom čovjeku Milana, Silviju Berlusconiju, očito je prekipjelo nakon skromnih rezultata njegove momčadi. 'Crveno-crni' u sedam kola imaju tek sedam bodova, odnosno dvije pobjede i jedan remi. Berlusconi je, nakon prodaje Thiaga Silve i Zlatana Ibrahimovića, sada odlučio investirati u trenera - a prvi 'pick' mu je Pep Guardiola, kojem je spreman platiti šest milijuna eura godišnje plaće

Prema napisima talijanskog dnevnika La Repubblice, predsjednik posrnulog talijanskog nogometnog velikana Milana Silvio Berlusconi odlučan je u namjeri da na klupu svog kluba dovede Pepa Guardiolu.

Tako je Berlusconi spreman bivšem treneru Barcelone ponuditi čak šest milijuna eura godišnje kako bi vratio Milan u vrh talijanskog i europskog nogometa.

Nakon što je s Barcelonom osvojio sve što se osvojiti dalo Guardiola se na kraju prošle sezone privremeno povukao i uzeo odmor od trenerskog posla. Već je u više navrata u medijskim istupima ponavljao kako se neće vratiti treniranju ove godine, ali to nije spriječilo medijska nagađanja.

Bivši talijanski premijer je usprkos financijskim problemima spreman očito duboko posegnuti u 'džep' za dovođenje trofejnog trenera, iako je ljetos upravo zbog punjenja klupske blagajne rasprodao najbolje i najskuplje igrače (Thiago Silva, Ibrahimović, Cassano).

I samo podsjetnik, Mourinho na Santiago Bernabeu zarađuje oko 13.5 milijuna eura godišnje što ga čini najbolje plaćenim nogometnim trenerom. Iza njega su Diego Maradona koji na klupi Al Wasla imao plaću od 12 milijuna, te Pepe Guardiola koji je u Barceloni zarađivao 10.5 milijuna eura. Engleski izbornik Fabio Capello primao je 8.5 milijuna eura po godini, a Alex Fergusion oko sedam milijuna eura u Manchester Unitedu.

Najbolju plaću u povijesti nogometa imao je brazilski stručnjak Luiz Felipe Scolari koji je uzbekistanskom klubu Bunyodkor zarađivao 14 milijuna eura po sezoni. Scolari se u Taškentu zadržao tek nešto manje od jedne sezone, od lipnja 2009. do svibnja 2010.