DIZANJE CIJENE?

Milan škrtari, Beckham se mora vratiti u LA Galaxy

08.02.2009 u 12:00

Bionic
Reading

Uprava Los Angeles Galaxyja odbila je ponudu Milana da David Beckham ostane na San Siru. Čelnici kalifornijskog kluba ističu da ponuda nije bila financijski dovoljno jaka, iako se ne spominje koliko su Silvio Berlusconi, Adriano Galliani i suradnici bili spremni platiti da jedan od najpopularnijih nogometaša svijeta nastavi igrati u Milanu

Tvrtka AEG je vlasnik LA Galaxyja, a izvršni direktor Timothy J. Leiweke je objasnio situaciju.

'Želimo prekinuti ovu vrstu uznemiravanja i stvaranja cirkusa oko transfera Davida Beckhama. Dobili smo ponudu, nismo zadovoljni njome i zato smo je odbili. Prije svega, u pitanju je odšeta. Naša želja je da se David 9. ožujka vrati u Los Angeles i pomogne ekipi.'

Ipak, Leiweke je svjestan trenutne situacije i želje engleskog majstora za izvođenje slobodnih udaraca da ostane u Milanu.

'Čelnici talijanskog kluba su se složili i razumiju da imamo važeći ugovor. Oni moraju znati da je jedini način da Beckham ostane kod njih samo ako će naš klub profitirati. Razumijemo i Beckhamovu želju da ostane u jednom od najvećih klubova svijeta te da bi mu sada bilo jako teško vratiti se u momčad koja nije osigurala ni play-off američke MLS lige. Mi smo razgovarali i on nijednog trenutka nije vršio pritisak na nas. Rekao je da će se vratiti u Los Angeles bez pogovora ako odlučimo da ostaje član našeg kluba', pojasnio je Leiweke.

Očito će Adriano Galliani morati ponuditi više želi li zadržati Beckhama u Milanu. Sâm Beckham prije nekoliko dana je izjavio da želi ostati među 'crveno-crnima', pa makar se morao odreći i dijela ugovora s LA Galaxyjem.