srijeda - 21 sat

Milan i Inter odlučuju o drugom finalistu Lige prvaka, a Hrvatska ima svoje adute

10.05.2023 u 10:13

Bionic
Reading

U drugom polufinalu Lige prvaka igraju Milan i Inter (srijeda, 21 sat), sudar dva gradska rivala, a formalno su u prvom susretu domaćini

'Rossoneri' Naš nogomet iz ovog dvoboja ima sigurno finalistu, jer u redovima Milana igra Ante Rebić dok dres Intera nosi Marcelo Brozović. Ukoliko Luka Modrić s Realom prođe Mancheser City imat ćemo 11. godinu u nizu Hrvata kao osvajača Lige prvaka.

Inače, Derby della Madonnina u europskim natjecanjima igra se po treći put. Ove dvije momčadi sastale su se u polufinalu Lige prvaka 2002./2003. te u četvrtfinalu 2004./2005., a oba su puta uspješniji bili crveno-crni.

'Bit će potreban odličan timski rad, što smo vidjeli u posljednja četiri susreta prvaka Lige. Da biste dobili izniman rezultat, morate obaviti fantastičan posao, a mi ćemo pokušati. Nadam se da sam igračima uspio prenijeti prije svega sreću i entuzijazam koji moramo imati u pripremama za utakmicu', rekao je trener Milana Stefano Pioli.

'Na prvu dionicu stižemo raspoloženi. Morat ćemo upotrijebiti svoje glave i srca. Ne sumnjam u naše srce, ali moramo upotrijebiti glave, jer će na tom putu biti posrtanja. Utrka će trajati 180 minuta i to ne smijemo zaboraviti', poručio je trener Intera Simone Inzaghi.

  • +14
Napoli - Milan, Liga prvaka, 18.4.2023. Izvor: EPA / Autor: CIRO FUSCO

Što se tiče ove sezone, momčad Stefana Piolija slavila je 3:2 u rujnu, no onda je u dva navrata bio bolji Inter. Za crno-plave bilo je 3:0 u Superkupu u siječnju, a onda i 1:0 u Serie A u veljači.

Uzvratni susret je 16. svibnja na istom mjestu, a finale u Istanbulu 10. lipnja.