GOSPODO, A UZVRAT?

Španjolci 'pokopali' Haalanda, kao da su svi zaboravili što se dogodilo Gvardiolu!

10.05.2023 u 08:18

Bionic
Reading

Marca, sportski dnevnik blizak Realu, kao da je jedva dočekao slabu noć Erlinga Haalanda u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka između Reala i Manchester Cityja (1:1)

Najčitaniji sportski list očigledno ne može zaboraviti da je norveški napadač, kada je odlazio iz Borussije Dortmund, izabrao 'Građane' umjesto 'Kraljeva' pa nije skrivao oduševljenje Haalandovom nemoći u utakmici u Madridu.

Marca mu je dala ocjenu 'tri' od 'deset' i napominje da je ovaj mladi golgeter imao samo 21 dodir s loptom, najmanje od svih igrača u oba sastava koji su započeli utakmicu. Norvežanin je u ranoj fazi susreta imao dva pokušaja za gol, ali je nakon toga ostao u 'raljama' Antonija Rüdigera, braniča koji je za svoju izvedbu protiv Haalanda dobio od 'realnih' Španjolaca maksimalnih 'deset'.

Trener Madriđana Carlo Ancelotti nakon utakmice bio je pun hvale za svog braniča.

'Toni Rüdiger… izvrsno. Vrhunska izvedba. Bio je jako dobar, on je igrač s velikim iskustvom, kvalitetom. Nije bilo lako, ali igrao je jako dobro. Tako sam sretan zbog Tonija.' I navijači na društvenim mrežama naklonili su mu se te poručili: 'Rüdiger je održao majstorski tečaj za Haalanda' i 'Ugasio je Norvežanina…'

  • +6
Polufinale Lige prvaka: Real Madrid - Manchester City, 9.5.2023. Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

Očigledno zaboravljaju da postoji i uzvrat, a sve nas je to malo podsjetilo i na dvoboj Manchester Cityja i Leipziga, kada je Gvardiol u prvom susretu zaustavio Norvežanina, a mediji su bili prepuni hvalospjeva za hrvatskog braniča, da bi Haaland dočekao svoju osvetu u uzvratu te je bundesligašu utrpao pet golova u pobjedi 7:0.