TOČNO SMO ZNALI

Nakon spektakla na Santiago Bernabeu Modrić poslao jasnu poruku Građanima

10.05.2023 u 08:06

Bionic
Reading

Real i Manchester City odigrali su u prvom susretu polufinala Lige prvaka u Madridu 1-1, a odličnu igru ponovno je prikazao kapetan hrvatske reprezentacije u dresu Madriđana Luka Modrić

'Rekao bih da je 1-1 otvoren rezultat koji nikoga ne stavlja u prednost pred uzvrat u Manchesteru. Znali smo kako će oni igrati, dobro smo se postavili i imali smo više prilika. Šteta za taj primljeni gol. Bili smo svjesni da će City imati posjed lopte i da neće biti lako pritisnuti, ali smo strpljivo čekali naše prilike. Iz jedne smo poveli i otišli na odmor s 1-0. U drugom poluvremenu smo bili bolji u pritisku i s loptom u posjedu, poslušali smo trenera i duže držali loptu. Zaslužili smo više i na uzvrat idemo s istim samopouzdanjem i vjerom da možemo pobijediti. Uostalom, znali smo da polufinale neće ovdje biti riješeno. Rekao bih da sada imamo podjednake šanse za finale', izjavio je nakon susreta Luka Modrić koji je igrao do 87. minute i igru napustio uz ovacije s tribina.

Bio je čvrst, koncentriran, a posebno je oduševio potezom u akciji koja je završila golom domaćina. Igrala se 36. minuta, Real je teško disao pod pritiskom Građana. Onda je Eduardo Camavinga poslao loptu prema Modriću, a on ju je laganim, profinjenim dodirom ubacio u prostor u koji je uletio francuski veznjak. Sjurio se prema šesnaestercu Manchester Cityja i poslužio brazilskog golgetera Viníciusa Júniora, a on je snažno opalio po lopti i s dvadesetak metara smjestio je u mrežu za vodstvo Reala 1-0.

  • +6
Polufinale Lige prvaka: Real Madrid - Manchester City, 9.5.2023. Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

Uzvratna utakmica igra se u srijedu 17. svibnja.