VJEČNI RIVAL

Milan dovodi problematičnog Adriana

07.10.2009 u 13:48

Bionic
Reading

Ubojiti brazilski napadač Adriano odrađuje sjajan posao u dresu Flamenga, a njegova statistika nije prošla nezapaženo u njegovoj drugoj nogometnoj domovini

Dvadesetsedmogodišnji robusni napadač veći je dio svoje karijere proveo u talijanskoj Serie A, a iako je nastupao za Fiorentinu i Parmu tijekom posudbi, osam godina bio je član milanskog Intera.

Nakon što trener aktualnih prvaka Mourinho više nije imao živaca za toleriranje njegovih privatnih problema koji su rezultirali alkoholizmom i depresijom, Adriano se vratio u domovinu i polako uklanjao blato sa svog nogometnog ugleda.

Ove sezone blista u dresu Flamenga, kluba u kojemu je i započeo karijeru, a brojni golovi vratili su ga i na popis brazilskog selektora Dunge. Osim Dunge, procvat njegove forme nije promakao ni skautima Milana. Corriere Della Serra tvrdi – Adriano je na vrhu želja drugog kluba sa San Sira.

'Ne postoji nikakva prepreka da se Adriano vrati u Milano i pojača 'rossonere'. Još dok je bio član Intera tinjala je takva mogućnost, a sada su izgledi za realizaciju daleko veći', rekao je talijanskim novinarima Adrianov agent Gilmar Rinaldi.

Milan je prodajom Kake izgubio velik dio nabujalog optimizma pred početak sezone, a crne navijačke slutnje obistinile su se. U prvih devet službenih nastupa upisane su tek tri pobjede, a u posljednja četiri susreta nijedna. Klub zauzima skromno 12. mjesto i alarm za uzbunu para uši.