ostaje u Italiji

Milan Badelj napušta Lazio, a već je poznato i gdje će nastaviti karijeru; hrvatski veznjak potpisuje za šesti klub u svojoj karijeri

10.09.2020 u 13:10

Bionic
Reading

Milan Badelj uskoro napušta Lazio, a karijeru bi trebao nastaviti u Genoi koja će njegov ugovor otkupiti od Rimljana

Milan Badelj ovih bi dana trebao napustiti Lazio, a već je poznato i gdje će nastaviti karijeru. Prema pisanju poznatog talijanskog novinara Alfreda Pedulle, hrvatski reprezentativni veznjak bi uskoro trebao postati novi igrač Genoe.

Badelj je prošlu sezonu proveo na posudbi u Fiorentini koja ga nije odlučila otkupiti od Lazija nakon što je u završnici sezone ispao iz početnih 11. Lazio je za njega od Fiorentine tražio četiri milijuna eura pa je za pretpostaviti da će toliko platiti i Genoa, iako točna cifra još nije poznata kao ni detalji njegovog ugovora s novim klubom u njegovoj karijeri.

Badelj je u Italiji još od 2014. godine kada je za četiri milijuna eura iz HSV-a prešao u Fiorentinu za koju je igrao pet sezona. Jednu sezonu nastupao je za Lazio, a ranije je u Hrvatski Telekom Prvoj ligi branio boje Lokomotive i Dinama.

U talijanskoj Serie A je ukupno odigrao 153 utakmice i zabio osam golova te upisao šest asistencija. Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju je 31-godišnji veznjak nastupio 50 puta i zabio dva gola. Nova sezona talijanske nogometne lige počinje 19. rujna, dok Genoa prvo kolo igra dan kasnije protiv Crotonea.