ČUDO NAKON 18 GODINA

Mikica senzacionalno do polufinala: Malo sam šokirana!

25.01.2017 u 01:23

  • +8

Mirjana Lučić-Baroni

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Issei Kato

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni plasirala se prvi put u karijeri u polufinale Australian Opena, pobjedom protiv pete nositeljice Karoline Pliškove, rezultatom 6-4, 3-6, 6-4. Nakon pobjede u suzama je kazala: 'Jednog ću dana ispričati veliku, dugačku priču o tome što mi se dogodilo. Nisam mogla ni sanjati da ću ponovno biti u ovoj poziciji... Ovime je ispravljeno sve ono loše što mi se u životu dogodilo'

Nakon impresivne pobjede hrvatskih rukometaša protiv Španjolske, isto je učinila u kasnim večernjim satima i Mirjana Lučić-Baroni ovog utorka. Hrvatska 34-godišnja tenisačica ponovila je na ovogodišnjem Australian Openu svoj uspjeh iz 1999. godine kada je u Wimbledonu jedini put u karijeri ušla u polufinale.

'Ne mogu vjerovati. Ovo je čudesno. Mogu samo reći da je Bog milostiv. Ne mogu vjerovati da sam ponovno u polufinalu. Malo sam šokirana', izjavila je Lučić-Baroni u razgovoru s nekadašnjom proslavljenom australskom tenisačicom Rennae Stubbs koja je do ove godine bila jedina igračica koju je Hrvatica s američkom adresom uspjela pobijediti u Melbourne Parku u pojedinačnoj konkurenciji.

Mikica je ranije u turniru svladala Wang, Sakkari, Radwansku i Brady, a u četvrtfinalnom meču slomila je i finalisticu US Opena te petu nositeljicu turnira Karolinu Pliškovu, kreiravši još jedno veliko iznenađenje.

Bio je to meč u kojem je naša tenisačica izluđivala svoju protivnicu snažnim i dubokim loptama. U prvom setu Pliškova je prva napravila 'break', no Lučić se vratila i zatim kod 5:4 ponovo oduzela servis protivnici i došla do vrijedne prednosti.

U drugom setu vidjeli smo čak šest izgubljenih servisa. Mirjana je prva došla u prednost, ali se Pliškova brzo vratila i čak četiri puta joj oduzela servis te sa 6-3 izborila odlučujuću dionicu igre. U trećem setu opet je Lučić povela, a Pliškova se vratila da bi se kod 4-3 za Čehinju dogodio odlučujući moment. Hrvatska tenisačica zatražila je liječničku pomoć i nakon pauze ekspresno dobila tri igre u nizu te proslavila još jednu veliku pobjedu.

Mikica je u ovom meču morala oduzeti protivnici servis čak sedam puta da bi je slomila.

Bio je to treći trijumf Lučić-Baroni protiv Pliškove s kojom sada ima međusobni omjer pobjeda i poraza 3:3.

U polufinalu će igrati protiv bolje iz meča Serene Williams i Johane Konte.

Na pitanje kako se osjeća nakon svega što je proživjela i uspjelaostvariti još jedan sjajan rezultat, 34-godišnja Lučić-Baroni je rekla:  

'Jednog ću dana ispričati veliku, dugačku priču o onome što mi sedogodilo. Nisam mogla ni sanjati da ću ponovno biti u ovoj poziciji.'

Boreći se da ne brizne u plač, uz ovacije s tribina Rod Laver Arene, Mirjana je nastavila:

'Znam da svakoj tenisačici ulazak u polufinale znači mnogo, ali zamene je to nešto posebno. Nikada neću zaboraviti ovaj dan i ovihnekoliko posljednjih tjedana. Ovime je ispravljeno sve ono loše što mise u životu dogodilo. Doista je nevjerojatno da sam bila tako snažna ida sam se ustrajala u svojoj borbi.'

Australian Open, četvrtfinale

Lučić-Baroni – Pliškova 6:4, 3:6, 6:4